Teľacie rezne so špenátovou plnkou fotorecept
Jitka Boráňová
šéfkuchárka hotela Alexandria v Luhačoviciach, 1. apríla 2016
šéfkuchárka hotela Alexandria v Luhačoviciach, 1. apríla 2016

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| Teľacie rezne: | |
| 600 g |
|
| 200 g |
|
|
|
|
|
|
|
| 150 ml |
|
| 100 g |
|
| 1 ks |
|
| 100 g |
|
| 100 ml |
|
| Zemiaková kaša: | |
| 1 kg |
|
|
|
|
|
|
|
| 200 ml |
|
| 100 g |
|
Postup
-
1
Rezne zo stehna naklepeme, osolíme, potrieme prelisovaným cesnakom, poukladáme na ne lístky mladého špenátu.

- 2
Mäso preložíme a obalíme v trojobale (hladká múka, osolené vajcia s trochou piva, strúhanka). Rezne usmažíme a podávame so zemiakovou kašou.

- 3
Zemiaková kaša: Zemiaky uvaríme v osolenej vode s rascou. K scedeným zemiakom pridáme maslo, štipku soli a rozmixujeme na hladkú kašu za postupného prilievania vriaceho mlieka.

Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu