Teľacie rezne so špenátovou plnkou fotorecept

Jitka Boráňová
šéfkuchárka hotela Alexandria v Luhačoviciach, 1. apríla 2016
Teľacie rezne so špenátovou plnkou (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Teľacie rezne:
600 g
200 g
150 ml
100 g
1 ks
100 g
100 ml
Zemiaková kaša:
1 kg
200 ml
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rezne zo stehna naklepeme, osolíme, potrieme prelisovaným cesnakom, poukladáme na ne lístky mladého špenátu.

  2. 2

    Mäso preložíme a obalíme v trojobale (hladká múka, osolené vajcia s trochou piva, strúhanka). Rezne usmažíme a podávame so zemiakovou kašou.

  3. 3

    Zemiaková kaša: Zemiaky uvaríme v osolenej vode s rascou. K scedeným zemiakom pridáme maslo, štipku soli a rozmixujeme na hladkú kašu za postupného prilievania vriaceho mlieka.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: