Foto: andys
Tieto lasagne sú kombináciou receptu, ktorý som sa naučila od mojej priateľky a vylepšeniami, ktoré som do nich zapracovala podľa našej chuti. Naozaj majú Zobraziť celý popisTieto lasagne sú kombináciou receptu, ktorý som sa naučila od mojej priateľky a vylepšeniami, ktoré som do nich zapracovala podľa našej chuti. Naozaj majú s originálom pramálo spoločné, ale na chuti im to neuberá.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Na oleji opražíme mäso, osolíme, okoreníme a spolu so zeleninou podusíme do polomäkka. Pridáme paradajkový pretlak a dochutíme oreganom a muškátovým orieškom.
-
2
V osolenej vode predvaríme cestoviny. Ja ich predváram na trikrát - toľko vrstiev potrebujem. Keby som ich dala variť naraz, posledná vrstva by bola príliš mäkká.
-
3
Keď máme pripravené cestoviny aj mäsovú zmes, môžeme začať vrstviť. Formu vymastíme maslom, vyložíme prvou vrstvou cestovín, naložíme mäso a 1/3 strúhaného syra.
-
4
Na syr dáme aj 1/3 smotany. Ja na lasagne používam smotanu na šľahanie aspoň týždeň po dobe spotreby, vtedy je pekne hustá ako na obrázku a na rozdiel od kyslej smotany nemení chuť jedla. Takúto smotanu používam namiesto bešamelu, ktorý sa používa v originálnom recepte na lasagne.
-
5
Tento postup zopakujeme ešte raz. Tretia vrstva pozostáva už iba z cestovín a smotany. Takto pripravené lasagne prikryjeme napr. alobalom a dáme asi na pol hodiny zapiecť zo vyhriatej rúry.
-
6
Aby sme sa apoň trochu priblížili talianskej chuti, teraz príde na rad syr grana padano. Pred dopečením lasagne odkryjeme a posypeme poslednou vrstvou syra - k poslednej dávke strúhaného syra primiešame asi 50 g nastrúhaného grana padana.
-
7
Dáme na krátku chvíľku späť do rúry - kým sa syr nerozpustí a nechytí zlatistú farbu. Pred podávaním necháme trošku vychladnúť, aby sme lasagne mohli pekne naporcovať.
Diskusia k receptu