
Zelená špargľa z WOKu
Milujem špargľu na všetky spôsoby a práve teraz tu máme jej sezónu. Povodne som ju chcela...

Pečené kuracie krídelká
Pečené krídelká veľmi často podávajú v reštauráciách ako hlavné jedlo. Veľmi dobre ochutené, s rôznymi...

Srnčia paštéta s pistáciami a brusnicovo-figovou omáčkou
Mäso nakrájame, osolíme a okoreníme, sprudka opečieme na masle a chvíľu podusíme. Mäso pomelieme,...

Bezlepkové morčacie karbonátky so zelerom a kurkumou
Máte chuť na ľahký obed, ktorý vás zasýti a dodá vám energiu na zvyšok dňa? Vyskúšajte naše bezlepkové morčacie karbonátky so zelerom a kurkumou....

Plnené kuracie prsia
Tento recept som si vymyslela pri príležitosti 20 vyročia sobáša, preto ho mám veľmi rada, a všetkým...

Polievka z hovädzích chvostov
Kosti a chvosty umyjeme, chvosty naporciujeme sekáčikom asi na 2–3 cm hrubé kusy, dáme ich do...

Majoránkové kura
Dusené kura, je zdravšie ako pečené a toto je hotové naozaj rýchlo. Jednoduché, ale dobré....

Suchohríby na spôsob mozočku
... no a teraz jeden recept na super rýchle, jednoduché a chuťovo skvelé jedlo. Už dávno...

Obed z kuchty
Toto jedlo sme doma robievali od čias, kedy sme kúpili prvý tlakový hrniec....

Cícerový šalát so zelenými olivami a s tuniakom
Ak by som mal v krátkosti charakterizovať tento šalát, použil by som iba tri prirovnania: tradičná...

Pikantné hovädzie zadné na Cabernet sauvignon
Máme radi mäso na šťave a na víne, vybrala som hovädzie zadné a Cabernet Sauvignon, ...

Slovenská čína
Tento recept ma naučil môj ocino. Je to veľmi jednoduché na prípravu a hlavne veľmi chutné...

Krémová karfiolová polievka s praženými krevetami
Cibuľu nakrájame na jemno. V hrnci rozpustíme maslo a pridáme trochu oleja. Pridáme cibuľu a...

Arménsky steak, grilované ružiaky a tzatziky
Toto je neskutočne chutná marináda nemusí byť len na kuracie je dobra aj na rybu na bravčové...

Debrecínska bravčová kotleta
Bravčové karé jemne naklepeme na oboch stranách, osolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenom oleji. Počas...

Teľacie frikassé na víne
Klasické omáčkové a knedlíkové jedlá robím málokedy. Jednoducho nie je čas. Ale občas ma niečo...

Arabské kurča
Na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu dozlata. Pridáme kuracie prsia nakrájané na rezance, horčicu...

Losos á la bylinky
Milujeme ryby. Všetky druhy a takmer všetky spôsoby prípravy- okrem tých konzervovaných v paradajkovej omáčke a...

Chrbát z diviaka na restovanom špenáte
Mäso narežeme na kusy po 200 g, osolíme, okoreníme. Na panvičke rozohrejeme časť oleja...

Dusené bravčové na paprike
Papriku umyjeme, očistíme, nakrájame na rezance. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. V panvici...

Kurča na zelenine s tymianom a anízom
Pôvodne som plánovala dnes celkom ináč upravené kurča, ale chýbali mi k pôvodnému receptu nejaké ingrediencie,...

Hovädzie s pečenou zeleninou a yorkshire pudingom
Možno vás inšpirujem na veľkonočný nedeľný obed.

Portugalské carpaccio z rybieho filé
Ak si myslíte, že len Japonci a Eskimáci sa pýšia výsadou pochutnávať si na surovej rybe,...

Hovädzí steak na banánovom pyré
Steak: Hovädzie mäso marinujeme cez noc v limetkovej šťave s hovädzím vývarom a troškou oregana. Mäso...

Pečené kura na bylinkovom masle s cesnakom
Táto kombinácia byliniek na kurčati má u mňa dnes premieru.

Jarné závitky podľa Kristíny Tran
Talentovaná speváčka Kristína Tran nám v tomto videu predstaví recept na obľúbené tradičné vietnamské jedlo.

Grilovaná krkovička v pivovej marináde
Blysnite sa na grilovačke a pripravte priateľom klasiku, krkovičku marinovanú v čiernom pive....