Foto: eviana
...no a teraz jeden recept na super rýchle, jednoduché a chuťovo skvelé jedlo. Už dávno som nad týmto jedlom uvažovala, chýbalo mi len jedno - Zobraziť celý popis...no a teraz jeden recept na super rýchle, jednoduché a chuťovo skvelé jedlo. Už dávno som nad týmto jedlom uvažovala, chýbalo mi len jedno - huby. Tak keď som sa k nim konečne dopracovala, musela som svoju ideu zrealizovať... A pri všetkej skromnosti musím napísať, že to bolo naozaj famózne :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny - cibuľu očistíme nakrájame na jemno. Huby opláchneme, vysušíme a nakrájame na malé kúsky. Zomelieme si mäso (ak sme nekúpili už hotové, ja meliem doma)
-
2
...na bravčovej masti (alebo kačacej, prípadne masle) podusíme najemno nakrájanú cibuľu do sklovita
-
3
...pridáme nakrájané suchohríby a prikryté dusíme spolu s cibuľou cca 10 minút
-
4
...pridáme mleté mäso
-
5
...dochutíme soľou, mletou rascou, mletým korením; zalejeme vodou a necháme dusiiť cca 20-25 minút pod pokrievkou - raz za cca 10 minút premiešame.
-
6
...pridáme vajíčka, poriadne rozmiešame
-
7
...úplne na záver, pred odstavením z ohňa pridáme v dlani rozmrvenú majoránku, tá to úžasne prevonia... no a je to hotovo.
-
8
...dá sa to jesť rôzne - vidličkou a prikusovať chlebík, ale ja to mám (a naučila som to tak jesť aj mojich chlapov) najradšej natrieť na chlebík, na to nastrúhať čerstvý chren a k tomu prikusovať uhorku, či zeleninku... veľká pochúťka - aj pre tých, ktorí by mozoček do úst nedali (čo nie je môj prípad, keď zoženiem mozoček, vložím aj recept naň - tak ako sa zvykol robiť u nás kedysi na zabíjačke). Tak dobrú chuť! :)
Ďakujem za Tvoje milé slová, potešili veľmi, na duši zahriali... pochvala od Teba preveľkú má pre mňa cenu :)
po zásluhe zase 5*****
Neboj, robím to tak isto... zopár som použila na varenie, @sracz - zopár som nakrájala a sušia sa (mačanku som ešte nerobila, musím naštudovať :) ) a zopár som dala do mraziaku. Bolo ich cca 1,5 kg, ale dúfam, že ešte sa mi nejaké z tohoročnej úrody ujdú :)
Chren milujem, ale najlepší podľa mňa je čerstvo nastrúhaný, neochutený, bez nálevu - a na takýto chlebík keď ho dáš, naozaj dokonalosť sama.
Suchohríby milujem... ani dubáčikmi samozrejme nepohrdnem, ale suchohríby sú tak nejak najlesnejšie, najvďačnejšie aj najchutnejšie z húb. Som hubár začiatočník - to vieš celú rodinu mám čisto na rovine, akosi nikdy nebol nikto, kto by ma vzal do lesa a ukázal čo a ako... tak študujem kde sa dá a pomaly sa zo mňa snáď hubár stane... dávam tomu ešte takých 25 rokov :)))
Ak vyskúšaš suchohríbový "mozočok", daj vedieť ako Ti chutilo, budem rada ♥