Toto jedlo som si vymyslela veľmi rýchlo - čo peňaženka kúpila a chladnička dala. Mojim chlapom veľmi chutilo, tak verím, že bude i vám. Zobraziť celý popisToto jedlo som si vymyslela veľmi rýchlo - čo peňaženka kúpila a chladnička dala. Mojim chlapom veľmi chutilo, tak verím, že bude i vám. Fotku som nestihla spraviť, je to môj prvý recept, ktorý sem pridávam, tak sa musím trošku porozhliadnuť :))
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najskôr si slaninku /ja som mala údenú a to bolo aj v tom výsledku potom cítiť, takže ju odporúčam/, nakrájame na menšie kocky a dáme opiecť na panvicu. Keď je už takmer hotová, je lepšie ju mať viac prepečenú, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a spolu to dopečieme - až cibuľka zružovie.
- 2
Medzitým si nakrájame mäso na menšie kocky. Myslím, že by sa dalo použiť aj bravčové, či hovädzie, len by to dlhšie trvalo. Pridáme to na panvicu a necháme ho trochu zatiahnuť. Osolíme, okoreníme a podlejeme horúcou vodou tak, aby bolo zakryté. Necháme asi 20min. dusiť.
- 3
Keď už je mäso mäkké pridáme červenú ml. papriku, ja som dala 3PL, aby naozaj tá šťava bola taká fajná, papriková, ale paprika aby neprerazila chuť tej slaniny. Nechala som to trošku prevrieť a zahustila som solamylom. K tomu som uvarila tarhoňu podľa mojej maminy /najskôr ju opražiť na sporáku v hrnci na oleji alebo masti, potom osoliť, zaliať horúcou vodou tak, aby voda bola cca 1-1,5cm nad úrovňou tarhone a šup do rúry na cca 180stupňov až kým sa voda nevsiakne, ale ja to i tak potom ochutnávam ešte, aby bola naozaj mäkká/
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu