Plávajúce vajíčka - lodičky fotorecept

bejaja - fotkabejaja, 12. apríla 2011
Plávajúce vajíčka - lodičky (fotorecept)
Foto: bejaja

Čakala som návštevu a tak som pre ňu pripravila toto malé pohostenie.Pre tento recept som sa rozhodla aj preto, že sa blížia sviatky jari Zobraziť celý popisČakala som návštevu a tak som pre ňu pripravila toto malé pohostenie.Pre tento recept som sa rozhodla aj preto, že sa blížia sviatky jari - Veľká noc a ja takto pripravujem vajíčka k veľkonočnému pohosteniu.Servírujem ich na misu so šunkou, vaječnou hrudkou, a zeleninkou - reďkovky, paradajky, paprika, uhorka,hlávkový šalát. Recept mám od mojej kolegyne a pripravujem ho už pekných pár rokov nielen na veľkonočné sviatky, ale aj inokedy ako malé pohostenie.

30 minút
príprava
10 minút
na 100 °C

Suroviny

5ks
3PL
2PL
1KL
podľa chuti
podľa chuti
Na omáčku:
 400g
 200g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny, ktoré potrebujeme.Nemala som syrokrém, tak som použila bambino syr a k surovinám som zabudla priložiť maslo. Vajíčka si uvaríme natvrdo, schladíme a olúpeme.

    Plávajúce vajíčka - lodičky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Poprekrajujeme ich na polovice a ...

    Plávajúce vajíčka - lodičky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...vyberieme žĺtka, ktoré popučíme a zmiešame...

    Plávajúce vajíčka - lodičky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...s maslom, syrom, mletým čiernym korením,soľou a horčicou,

    Plávajúce vajíčka - lodičky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...všetko spolu vymiešame do peny. Naplníme zmesou ozdobné vrecúško...

    Plávajúce vajíčka - lodičky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...a takto pekne plnku nastriekame do polovičiek vajíčok. ( Ak zvýši plnka, môžete ju využiť ako nátierku na chlebík, alebo pečivo).

    Plávajúce vajíčka - lodičky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    V miske si vymiešame smotanu s majonézou, (niekedy, keď nemám majonézu použijem aj tatarskú omáčku), ale originál recept je s majonézou. (Už som použila niekedy aj odľahčenú majonézu).Takto vymiešanú omáčku prelejem do väčšej misky - (používam z jenského skla).Naplnené vajíčka...

    Plávajúce vajíčka - lodičky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...takto pekne poukladám do omáčky, aby "plávali". Prikryjem a odložím do chladničky do druhého dňa. Väčšinou to pripravujem večer, aby omáčka stuhla a dala sa pekne naservírovať aj s vajíčkom na tanier,alebo obloženú misu.

    Plávajúce vajíčka - lodičky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Takto to potom servírujem. Ak mám doma pažítku, zvyknem ju nasekať a posypať po vrchu naplneného vajíčka (teraz som nemala),alebo zvyknem nakrájať vňať z mladej cibuľky je to pestrejšie a viac to poľahodí aj očiam. Hoci to je "papanica" dosť kalorická, ale občas nevadí, keď sa urobí nejaký ten prehrešok,....:-))) Možno vás trochu týmto receptom navňadím a vyskúšate ho.K tomu podávam chlebík, alebo pečivo. Prajem dobrú chuť!

    Plávajúce vajíčka - lodičky (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

sovka62
Robievam plnené vajíčka, ale spôsob podávania si odkukám od teba. Veľmi pekné.
bejaja
ďakujem za komentáre, budem rada ak sa mi ozvete, ako vám to chutilo.
hubata
Vždy som to robila čerstvé a potom som nervačila. Toto je fajn, že si to môžem odložiť do chladničky a na druhý deň len dozdobiť. Ukladáááám !
bejaja
@hubata , ja mám s tým dobré skúsenosti a roky to robím takto, niekedy dávam príchute aj iné keď vymiešam žĺtka so syrom ak napr: kúsok postrúhaného chrenu, pažítku, nejaké iné koreniny napr: na prifarbenie štipku červenej mletej papriky ....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia