4
porcie
porcie
Postup
-
1
Očistené, nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode. Po uvarení vodu zlejeme a zemiaky popučíme. Slaninu nakrájame na malé kocky a opražíme. Vyškvarenú masť zlejeme do zemiakov, pridáme kyslú kapustu, osolíme, okoreníme a zamiešame.
- 2
Zmes rozdelíme v zapekacej nádobe na štyri porcie /kôpky/. do každej kôpky urobíme jamku a opatrne vlejeme po jednom vajci. Posypeme škvarkami zo slaniny a zapečieme vo vyhriatej rúre pri 170°C asi 15 - 20 minút, kým vajcia nezatuhnú.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Toto jedlo poznám pod názvom Lepenica a je to juhočeské jedlo.
Je to chutné až na slaninku aj zdravé a ceľkom sa hodí do krízovej doby lebo je aj lacné.