Kuracie stehná pečené na smotane

tatranocka - bez fotkytatranocka, 7. decembra 2013

Recept sa šíril mailom a tak som ho vyskúšala.Je to rýchlovka a chuťovo vynikajúce.Môžte si stehná naložiť večer a po príchode z práce zapnete Zobraziť celý popisRecept sa šíril mailom a tak som ho vyskúšala.Je to rýchlovka a chuťovo vynikajúce.Môžte si stehná naložiť večer a po príchode z práce zapnete rúru a za 30min. máte obed na stole.Fotku pridám (lebo Xaver) neskôr,už dva dni sa trápim so snehom.

3-4
porcie
5 minút
príprava
30 minút
na 250 °C

Suroviny

3 - 4 ks
250 ml




Postup

  1. 1

    Kuracie stehná naklepeme okolo kosti na 1cm hrúbku a osolíme.Vložíme do misy,zalejeme smotanou,zakryjeme a necháme v chladničke odležať (nemusí sa).

  2. 2

    Po príchode z práce zapneme rúru na 250°C a vložíme pekáčik,ktorý sme jemne potreli olejom,do rúry.Ja to dávam do misy od remosky,je dobré,ak sú stehná natesno,takže podľa množstva stehien vyberáme pekáč.

  3. 3

    Za 30min. máme hotovo (resp. podľa rúry-sledujeme).

Diskusia k receptu

mia123
a kde su fotky k tomuto majstrovskemu dielu ha :)))
mia123
stehna zaliat smotanou ,to mi je len recept
afataga
aj ja ho kdesi mam odlozeny, este som neskusala, len si pamatam, ze to vyzeralo super
viera1
Asi koreniny na pol strany...Mne sa páči,jednoduché,rýchle.Nie každý môže stáť pol dňa pri sporáku.
mia123
no presne ,koreniny by tomu dodali smrnc,takto mi to pripada jalove, nejaku bylinku a aspon cierne korenie ,papriku :)
sovka62
@mia123 , paprika by ti pri pečení v rúre zhorela. Za seba môžem povedať, že v jednoduchosti je krása, ďakujem za recept, ukladám, vyskúšam.
radost
jednoduché-to je moje..dám do "pácu" dnes a zajtra robím..čo poviete-akurát cesnak by mohol byť..??
ebaka
Mne sa to pozdáva také ako to @tatrano čka ponúkla.Som rada,že sneh sa len začína sypať a Tebe prajem veľa síl a viac rúk pri odpratávaní snehu.
tatranocka
@ebaka a odkiaľže si,že si rada,keď sa sype?Lebo primerane,to je pekné,ale až si narobíme kopy až po parapety,už to nevoláme sneh,ale tak, ako Nohavica v tej pesničke,chichi.
@rados ť určite môže.U nás sa tiež hovorí,že jedlo s cesnakom nemôže byť zlé,máme radi.
modrykamen
Ja si pamätám, že sa používala soľ, čierne korenie, paprika sladká a štipľavá, majorán, rasca, cesnak a cibuľa, a nič viac. Potom sme z domácehé mäska prešli na bezchuťové kupenské mäsko a tak sme začali používať kadejaké koreniny, aby jedlo bolo ako tak konzumovateľné. Tento recept je famózny, ja ale dávam trošku papriky.
tatranocka
@tetrisss zmrzli mi ruky.Na teplomeri -5°C a pocitovo -15°C.Keď zafučí,máš problém nadýchnuť sa.Dokedy?Ujo odfrézoval parkovisko a za chvíľu môžem zas."Ládovská zima".
abul
Jednoduché a chutné, mám to odskúšané. Niekedy pridám do pekáča aj zemiaky.
elixir
Na jednoduchších receptoch nie je vôbec nič zlé, a práve otvárajú aj priestor fantázii...
kimlo
Tiez to robim so zemiakmi ako @abdul , vyskusaj a nemusis potom robit ziadnu prilohu..
viera1
@eviana ale to,čo si pridala,neurobíš za 30min.(resp. 35min).A keď sú "ryžoví",za tých 35min udusí aj ryžu a má obed.Nezanedbateľná je aj finančná náročnosť receptu.
radost
@tatrano čka
dakujem za posunutie jednoduchého-bezprácneho a chutného obeda dnes u nás...s ryžou + pohánka...
robilo sa samo a ja som mala klídek+kávičku...:-)
caterina
ta smotana musi spravit chrumkavu korku na kurcati. mnam, skusim
eviana
@viera1 , nie je to môj recept, je to recept od @havino a je to v podstate detto koment ako dali aj @abdul , či @kimlo a ani náhodou som ním nechcela znevažovať recept od @tatranocky. Vložila som link len na doplnenie, pretože takto to je tiež famózne ... a mimochodom, keď dáš na zemiaky namiesto rolád kúsky kurčaťa, tak je to detto čo sa týka času aj finančnej náročnosti receptu, ne? ... a nemusíš robiť ryžu, ani špiniť ďalší hrniec - čo vlastne v konečnom dôsledku je trošku finančná úspora (ryža, voda, energia + ďalšia voda na umytie hrnca) :). Aj keď by som stehná určite dlhšie ako 30 minút piekla. Aj my sme ryžoví, čo ale neznamená, že jeme len ryžu, šak by sme mali šikmé oči :)
viera1
Nie je čo riešiť,len tvrdím,že to za 30 min. neurobíš.A keď ti pubertiaci sedia za stolom a od hladu ani nerozprávajú,každá minúta dobrá.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia