
Cícerový šalát so zelenými olivami a s tuniakom
Ak by som mal v krátkosti charakterizovať tento šalát, použil by som iba tri prirovnania: tradičná...

Tvarohovo– lososová nátierka
Údeného lososa nakrájame na rezančeky, pridáme tvaroh, smotanu, biely jogurt, nasekanú pažítku, ...

Obľúbená polievka kráľovnej Alžbety II
Polievku, ktorú má v obľube kráľovná Alžbeta II som našla na jednom blogu. veľmi...

Kuracia panvica s nádychom Bombaja
Recept je podľa môjho obľúbeného kuchára Sunil Vijayakar. Celkom jednoduché, rýchle a veľmi voňavé jedlo....

Polievka z hovädzích chvostov
Kosti a chvosty umyjeme, chvosty naporciujeme sekáčikom asi na 2–3 cm hrubé kusy, dáme ich do...

Opečené plnené palacinky naslano
Ak by sa použili tortilly, dostali by sme quesadilly, obúbené mexické jedlo. Táto variácia...

Majoránkové kura
Dusené kura, je zdravšie ako pečené a toto je hotové naozaj rýchlo. Jednoduché, ale dobré....

Bravčová panenka na stredomorský spôsob
Komerčný recept<br />Ajvar jemný od Podravky sa perfektne hodí k bravčovej panenke a k teplému zeleninovému šalátu....

Šunkové rolky s wasabi
Ked sa blizil Silvester, hladala som, ako sa robia sunkove rolky s chrenom. Myslela...

Prírodné rezne talianske
Očistené bravčové stehno narežeme na rezne, opečieme sprudka na oleji a preložíme na tanier. Do oleja dáme...

Penne s kuracími prsami, špenátom a gorgonzolovou omáčkou
Kedysi som vídaval v marketoch toto jedlo ako mrazený polotovar a tak som si ho doma spravil....

Zapékané brambory líného kuchaře
Po mnoha letech trmácení po všech možných kuchyních si vážně užívám jen vaření doma. Začal jsem...

Troškove rezne
Tieto rezne varil pan režisér Z. Troška a ja som od neho recept prevzala.

Kotlety od Remculy
Už ráno, když jsem se vzbudila-jsem blázen, asi 5. 30 hod jsem si říkala, ...

Špagety s krevetami /fotorecept/
Receptik som nasla niekde v niektorom anglickom casopise. :)

Kuracie na smotane a šampiňónoch
Mäso nakrájame na rezne, ochutíme soľou a korením, potrieme horčicou z oboch strán a necháme...

Hovädzí roštenec s kuracou pečeňou à la Šenkýřský timbál
Milujem Slovácko. Duševne som úzko spätý s jeho pracovitými, dobrosrdečnými ľuďmi, pesničkami, zvykmi...

Bravčová panenka z Frankenwaldu
Takýmto spôsobom sa pripravovala bravčová panenka v penzióne môjho priateľa v Bavorsku- Frankenwald u môjho priateľa Paula....

Slané slimáky
Tento recept sa pripravuje deň vopred, najlepšie večer a ráno alebo pred obedom pokračovať.

Pečená prepelička s raviolami
Prepeličky osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry na 170 stupňov Celzia cca 40 minút.

Skalické bravčové rebierko
Upravené bravčové rebierko, opečené z oboch strán do zlatova a udesné na zeleninke Mäso je...

Bravčový wok s čiernym pivom
panenku očistíme, nakrájame na slíže, osolime a prudko opečieme na olivovom oleji. vyberieme...

Biela kačacia pečeň
Pečeň zbavenú žiliek a blán necháme namočenú v mlieku, aby sa vyťahala krv. Pečeň necháme...

Jarné závitky podľa Kristíny Tran
Talentovaná speváčka Kristína Tran nám v tomto videu predstaví recept na obľúbené tradičné vietnamské jedlo.

Teľacina na provensálsky spôsob
Recept som raz náhodou našla vo svojej kuchárskej knižke, keď som súrne potrebovala uvariť niečo "Extra",...

Teľacia sviečkovica na tekvicovom pyré
Teľaciu sviečkovicu osolíme, okoreníme, pridáme vetvičky rozmarínu, vložíme do vrecka na pečenie, zaviažeme a dáme do...