Pečeňová nátierka

janaja - bez fotkyjanaja, 13. októbra 2010

Tento recept mám od bývalej kolegyne. Je to dobrá nátierka, pripomína mi chuťou kačaciu alebo husaciu pečeň.

Suroviny

1/2 kg
1 ks /šľahačka/
1 PL
1 PL
špetka
3 ks
20 dkg (kačacia)




Postup

  1. 1

    Bravčovú pečeň zomlieť a rozmixovať so sladkou šľahačkou, pridať vegetu a horčicu /obyčajnú/, špetku soli, celé vajcia a husaciu, kačaciu alebo bravčovú masť. Znovu všetko rozmixovať a zapiecť v jenskej mise pri 220 st. 25 min.

Diskusia k receptu

evanaaa
Toto je výborný recept už len tým, že je robený doma bez pridaných chemikálií, je z čistej pečene a nie z koží, sama si ho ochutím a viem, čo jem.
agora
Dali by sa použiť aj kuracie pečienky? Tak či tak vyskúšam.
remcula
To musí být dobrota!!! Pak se to jen přikrajuje k chlebu třeba? jéééžkovy oči, to bych si hned dala!!
porzellanka
Vyborny recept, vdaka zan... vyskusam cez vikend, ale som presvedcena, ze bude skvela.
alzbetka2
áno, je super, aj ja ho robievam a z kuracích pečienok je to ešte jemnejšie ako z bravčovej, treba vyskúšať
klaura
robievam tiež z kuracích pečienok ... je to výborný recept ...
evanaaa
Robila som už aj z kuracích, bravčovej ale ani kačacie nie sú zlé, Remcula, dá sa to aj natierať, nie len krájať, je to dobré.
zdezda
:-)))mňaaaaaaam, je výborná, poznám, iba horčicu nedávam
marchefka
Tú bravčovú pečeň mám pred zomletím povariť, alebo len tak za surova mlieť? Vďaka z odpoved
janaja
marchefka@pe čeň sa upečie až po zmiešaní všetkých ingrediencií, teda pečeň zomlieť za surova.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia