Trhaná bravčová krkovička v domácej žemli
šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 16. decembra 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Žemle: Do vlažnej vody dáme droždie, premiešame a necháme napučať. Múku dáme do misy robota, prilejeme k nej kvások a vypracujeme redšie cesto. Keď sa suroviny spoja, pridáme soľ. Hotové cesto necháme kysnúť asi hodinu.
- 2
Cesto rozdelíme na 200 g bochníky, ktoré naukladáme na plech s papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 250 stupňov a bochníky v nej pečieme 10 minút. Potom znížime teplotu na 200 stupňov a pečieme ďalších 30 minút. Necháme vychladnúť.
- 3
Trhaná bravčová krkovička: Mäso nakrájame na väčšie kocky. Do kastróla dáme olej, mäso a opečieme, nech sa zatiahne. Dochutíme soľou a korením. Potom ho dusíme vo vlastnej šťave do mäkka. Keď je mäso mäkké, pridáme BBQ omáčku a natrháme ho pomocou varechy.
- 4
Hotové mäso naplníme do rozrezaných bochníkov a môžeme servírovať.
- 5
TIP: BBQ omáčku môžeme kúpiť alebo si ju môžeme urobiť sami. Jeden z najjednoduchších receptov je rozmixovať cibuľu, papriku a kečup, ochutiť soľou, hnedým cukrom a mletou paprikou. Zmes varíme, až zhustne na želanú konzistenciu. Omáčku môžeme dať aj do pohárov a sterilizovať.
Tiež bravčová krkovička:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dlho si nepridal recept. Nie je to vycitka, ale prosba.