Bravčová krkovička s provensalským korením na kapuste a so šampiňónmi fotorecept
Foto: patroveckypitrs
Ostala mi bravčová krkovička surová aj údená. Tak isto som potreboval minúť šampiňóny. Pripravil som z toho takýto obed. A zemiakov sme mali Zobraziť celý popisOstala mi bravčová krkovička surová aj údená. Tak isto som potreboval minúť šampiňóny. Pripravil som z toho takýto obed. A zemiakov sme mali tiež dosť, tak som netradične zvolil k tomu ryžu.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Mäso som mal už krájané z Lidla. Na obrázku surové a údené vyzerajú skoro jednako. Mäso surové som osolil posypal provensálskym korením a mletým čiernym korením. Údené tak isto okorenil no nesolil už je. A posypal som ich ešte práškovým cesnakom. Výpek použijem tak som nechcel aby mi tam cesnak horel, preto práškový.
-
2
Šampiňóny a shitake som pokrájal na plátky a drobno.
-
3
Na troche oleja som mäso opiekol tak po 3 minúty s každej strany, A ešte horúce som potrel jednú stranu kremžskou horčicou.
-
4
Do pekáča na pečenie som dal na spodok kapustu a na ňu naukladal obe mäsa horčicou na horu. Uzavrel druhou časťou a dal piecť do rúry na 180°C .
-
5
Zatiaľ som išiel robiť šampiňóny. Do výpeku dal trochu rasce nechal chvíľu a potom pridal hríby dusiť.
-
6
Asi po piatich minútach boli hríby hotové. Teraz som k ním pridal trochu soli a dijonskú horčicu premiešal a prilial smotanu.
-
7
Smotanu som pred vyliatím k hríbom rozmiešal so zemiakovým škrobom. Nechal som to chvíľu povariť. Pekne to zhustlo, tak som to odstavil zo sporáka.
-
8
Mäso som po pol hodine odokryl a nechal zapiecť. Tak aby chytilo peknú farbu čo trvalo asi pol hodinu.
-
9
Mám hotové. Na tanier som dal z každého mäsa, ryžu, trochu kapusty a omáčku šampiňónovú. Povedal som si keď môže ryža do koložvárskej, tak prečo by nemohla isť k tomuto. Tak sme mali chutný obed z toho čo som potreboval minúť. Želám aj vám dobrú chuť.
Dávam ***** a ukladám do KK.
Ja som robila panenku so šampiňóvou omáčku a teraz mám chuť na pečené mäsko s kapustou :)
Moja mama je niekedy také kombinácie, že sa musím dvakrát pozrieť, či to je pravda:-)
o akom odradeni pises,naopak je tu kludna konstruktivna diskusia bez osobnych invektiv a urazania s moznostou vyjadrit vlastny pravdivy a nepodliezavy nazor.
vobec to neberiem osobne,je to ok.pisal som vseobecne, ze sa netreba bat vyjadrit svoj nazor-lebo tu sa nosia iba pochvaly,a uz vobec nechapem,preco by sa mal na to vykaslat.ale ak je niekto vztahovacny a urazlivy -nemyslim teraz patrovca,je to jeho problem.