Mäsová roláda

ailuj82 - fotkaailuj82, 1. februára 2014
Mäsová roláda
Foto: ailuj82

Moji nechcú mleté mäso...ale takto im chutilo :)

15 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
500 g
2 ks
2 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia umyjeme, osušíme a prekrojíme na 2-3 veľké rezne. Mäso jemne rozklepeme na tenko, nasolíme a rozprestrieme na alobal.

  2. 2

    Mleté mäso ochutíme čiernym korením, soľou, pretlačeným cesnakom, nastrúhame kúsok orieška a pridáme vajce. Poriadne zamiešame a opatrne natrieme na kuracie prsia.

  3. 3

    Uvarené vajíčka ošúpeme a rozkrojíme na štvrtiny. Uložíme na kraj mletého mäsa spolu s očistenou mrkvou. Pomocou alobalu roládu zrolujeme tak, že začneme od mrkvy s vajíčkom /to bude v strede rolády/. Roládu poriadne zabalíme v alobale a dáme na pekáč. Pečieme vo vyhriatej rúre asi hodinu.

  4. 4

    Roláda je super šťavnatá, ja som podávala s pyré zemiakmi a zeleninou.

    Mäsová roláda - obrázok 4

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Dobre si to vymyslela... u nás problém s mletým mäsom nemáme, takže nemusím kamuflovať, ale toto sa mi celkom páči :)
Vyzerá to krásne, tá kombinácia svetlého a tmavého mäsa je pekná a určite aj dobrá. My dodnes ľúbime fašírky z pomletého mäsa z hovädzej polievky, takže tiež nemám problém s mletým mäsom lebo surové mleté mäso ani nekupujem, bohvie čo tam pomelú. Vďaka za inšpiráciu @Ailuj82.

Pridaj komentár k receptu: