Omáčka na cestoviny

rosaneta - fotkarosaneta, 17. novembra 2014
Omáčka na cestoviny
Foto: rosaneta

Toto bol náš dnešný obed. Táto omáčka sa dá robiť aj z kuracích prsíčok, nielen z bravčového mäsa.

3
porcie
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks (väčšia)
2 PL
2 PL
2 ČL
2 ČL
2 PL
4 PL
 na zahustenie
300 g (akékoľvek biele)
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyté mäso si pokrájame na kocky. Na oleji si speníme cibuľu , pridáme mäso, korenie, papriku, mletú rascu , oregáno , majoránku, soľ podľa chuti . Chvíľu podusíme , pridáme vodu a varíme do mäkka.Keď je mäso mäkké, tak pridáme ešte 4 veľké lyžice kečupu a povaríme. Na zahustnutie si do hrnčeka dáme 3 veľké lyžice múky a 1 dcl vlažnej vody zamiešame a pridáme k mäsu , a ešte dovaríme. Varíme 1 hodinu , záleží aké je mäso , niekedy keď je tvrdé ,tak aj dlhšie sa varí.

  2. 2

    Cestoviny uvaríme v osolenej vode , precedíme . Môžeme použiť aj špagety , alebo ryžu. Aj s ryžou chutí toto jedlo výborne.

  3. 3

    Servírujeme na tanier najskôr cestoviny a na vrch dáme omáčku .

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Prečo, čo je na fotke zlé? Inak, mäso robím tak približne aj ja, až na tie bylinky.....mimochodom, @rosaneta , tie sa dávajú (bylinky - a nielen tie) až pri konci varenia, skoro pred vypnutím, nemali by sa dlho variť, najmä majoránka zvykne dlhším varením zhorknúť. A dá sa nielen s cestovinami, aj s ryžou, mám rada s tarhoňou ( no, to je tiež cestovina ).

Pridaj komentár k receptu: