Foto: rosaneta
Toto bol náš dnešný obed. Táto omáčka sa dá robiť aj z kuracích prsíčok, nielen z bravčového mäsa.
porcie
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
|
|
1 ks (väčšia) |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
2 ČL |
|
2 ČL |
|
2 PL |
|
4 PL |
|
na zahustenie |
|
300 g (akékoľvek biele) |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Umyté mäso si pokrájame na kocky. Na oleji si speníme cibuľu , pridáme mäso, korenie, papriku, mletú rascu , oregáno , majoránku, soľ podľa chuti . Chvíľu podusíme , pridáme vodu a varíme do mäkka.Keď je mäso mäkké, tak pridáme ešte 4 veľké lyžice kečupu a povaríme. Na zahustnutie si do hrnčeka dáme 3 veľké lyžice múky a 1 dcl vlažnej vody zamiešame a pridáme k mäsu , a ešte dovaríme. Varíme 1 hodinu , záleží aké je mäso , niekedy keď je tvrdé ,tak aj dlhšie sa varí.
- 2
Cestoviny uvaríme v osolenej vode , precedíme . Môžeme použiť aj špagety , alebo ryžu. Aj s ryžou chutí toto jedlo výborne.
- 3
Servírujeme na tanier najskôr cestoviny a na vrch dáme omáčku .
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu