Rebierko z muflóna na zbojnícky spôsob

redakcia - fotkaredakcia, 6. októbra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,2 kg
1 KL
6 strúčikov
4 PL
2 ks
250 ml
800 g




Postup

  1. 1

    Z chrbta muflóna odsekneme chrbtovú kosť a čiastočne aj rebrové kosti, mäso očistíme, odblaníme, umyjeme a osušíme. Z upraveného chrbta nasekáme kotlety, okoreníme ich a potrieme cesnakom rozotretým s časťou soli. Na masti dozlata opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a zastrekneme ju vývarom. Do základu vložíme rebierka a pod pokrievkou ich dusíme.

  2. 2

    Počas dusenia podľa potreby dolievame vývarom. Keď sú rebierka skoro hotové, pokryjeme ich na plátky nakrájanými očistenými zemiakmi, osolíme, posypeme rascou, zalejeme zvyškom vývaru a pod pokrievkou dusíme domäkka.

  3. 3

    Vhodnou prílohou sú zeleninové šaláty.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia