4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z chrbta muflóna odsekneme chrbtovú kosť a čiastočne aj rebrové kosti, mäso očistíme, odblaníme, umyjeme a osušíme. Z upraveného chrbta nasekáme kotlety, okoreníme ich a potrieme cesnakom rozotretým s časťou soli. Na masti dozlata opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a zastrekneme ju vývarom. Do základu vložíme rebierka a pod pokrievkou ich dusíme.
- 2
Počas dusenia podľa potreby dolievame vývarom. Keď sú rebierka skoro hotové, pokryjeme ich na plátky nakrájanými očistenými zemiakmi, osolíme, posypeme rascou, zalejeme zvyškom vývaru a pod pokrievkou dusíme domäkka.
- 3
Vhodnou prílohou sú zeleninové šaláty.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu