Hanger steak s teriyaki marinádou fotorecept
Foto: afataga
Už som sa dlho chystala na túto marinádu, pozerala som viac receptov, aj tu je jeden od @2010, nakoniec som urobila podľa videa, kde Zobraziť celý popisUž som sa dlho chystala na túto marinádu, pozerala som viac receptov, aj tu je jeden od @2010, nakoniec som urobila podľa videa, kde varila japonská kuchárka.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
60 ml |
|
60 ml (japonský alkoholický nápoj) |
|
60 ml (sladké japonské rýžové víno) |
|
2 KL |
|
1 KL |
|
350 g |
|
1/2 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
Postup
-
1
Z prvých 5 surovín som urobila marinádu a nechala v nej mäso asi 2 hod, pred tým som ho trochu okorenila. Keď som išla okolo, otočila som ho.
-
2
Do rúry som si dala vyhriať jenské sklo na 70 °C, ako mi nedávno poradil jeden šikovný kuchár. Na panvicu som dala ozaj len štipku masti a keď bola riadne rozhorúčená, opiekla som mäso z prvej strany 2 min a z druhej 1,5 min, viac sa nedalo, lebo ten cukor začal prihárať. Teraz som vytiahla na linku sklo z rúry a položila som naň mäso a nechala na linke podľa spomenutej rady. Do panvice som vyliala marinádu a redukovala som ju asi 4 min.
-
3
Stačilo asi chvíľu menej, lebo mi to strašne zhustlo :-), nabudúce budem vedieť. Na tanieri som mäso posypala hrubou soľou a pažítkou. Chuť vynikajúca.
- 4
A aby som niekoho nesklamala, tak kúsok rozkvitnutej trnky:
- 4
Mne sa takato uprava steaku v 1 kuse velmi paci. A aj omacku mam radsej hustu az "marmeladovu". Vo svojej podstate jednoduchy recept, z mala surovin, ale vysledok je exkluzivny.
P.S.: Ja viem, ze o hviezdicky Tebe nejde, ale zarazilo ma to velmi nizke hodnotenie. Ja som dala 5. Ziadny komentar pri rcpt nie je ale 6 ludi si uz zgustlo a vysledok 2,1 priemer. Je to zalostne, ale v istych "kruhoch" si asi velmi "oblubena" :-)
Pri takom krásnom výhľade aj dobre trávi :-)
Já myslel, že hvězdy slouží na vyjádření názoru, který může být pozitvní nebo i negativní, ovšem zdá se, že každý podle tebe musí dát pouze pětku. Tohle není Facebook, tak si nepleť pojmy a průjmy, nebo hvězdy s tlačítkem "To se mi líbí".
ja si nemylim pojmy, ale Ty mas asi ty prujmy
Tu na Varecha.sk vládnu iné poriadky, je to systém "kámoška kámoške", na kvalitu nepozeraj, sleduj nick a lez.
PS: Ja som roky pridaval na ceske stranky stovky receptov.
Vidím to na brzke shledani s mymi chutovymi bunkami :-)
@terinka55 dakujem, mas pravdu
@dormella dakujem
@siisa az nabuduce, toto som robila pred 3 tyzdnami, len som to zabudla pridat a dakujem, uz sa vratil a vsetko zozral cestou :-)
@frezia dakujem, tebe sa to vari, ked nemas problem zohnat suroviny, ja tu mirin nekupim, co i tam dusu dam v tom boji divokom, ale ved naco su potom kamosky? :-)
@2010 dakujem za radu
@haji dakujem, ja by som ich jedla kazdy treti den :-), aj tu je hnus, dnes aj snezilo trochu
@mijaita zdravim tvoje chutove bunky, ten cukor tam podla mna patri, urcite to bude dobre aj bez neho, aj ked ine, ani ja nezvyknem davat cukor do marinady, ale tu skratka asi fakt ma byt, neviem porovnat bez cukru, lebo mirin uz nemaje :-(
@stanci11 dakujem, vobec to nie je tazke, len odvahu dievca :-) a kus masa k tomu
@dosa dakujem
@bubaya nemas za co, steak v kuchte??? To si mala potom uvareny, ci uduseny, ci co? Neviem si to predstavit
@radox1 ver mi, ze aj ja, musim zas kupit
@veronika353 dakujem, neviem, kde byvas, ja kupujem toto maso v Metre, u vas je to Makro, ale nemaju ho vzdy bohuzial, je zatavene, tak ho take necham v chladnicke aj 2 tyzdne, podla datumu spotreby, otvorim, ocistim, naporcujem a co nepouzijem hned, dam do mraznicky
@duskousko je mi ta naozaj luto, ze si sam nedokazes vyhladat, co je hanger steak, ale nezufaj, ja ti pomozem, keby si mal este nejaky problem, mozes sa zas s doverou na mna obratit:
(***Obrázok bol redakciou vymazaný, nakoľko bol stiahnutý z internetu a jeho zverejnením by boli porušené autorské práva.)
Veru v kuchte. Mali sme takú starú, hádam 30 ročnú - jeden vrchnák, dva hrnce, druhý bol v podstate vyššia panvica. Robilo sa to takto: Steak sa trochu vyklepal, odblanil, ak bolo treba, nesolil, neochucoval. Kuchta sa poriadne rozpálila na horáku, bez oleja. Na rozpálenú sa položil steak, trochu pritlačil. Keď išiel steak ľahko odlepiť, obrátil sa. Vtedy sa kuchta zavrela, odstavila z horáka. Mäso sa v nej nechalo stáť na krvavé, medium, alebo well - čím dlhšie, tým viac prepečené. Keď som to otvorila, bolo tam plno šťavy, ktorá sa dala použiť ľubovoľne na omáčku. Mäso bolo mäkké, šťavnaté a chutné, vôbec nechýbali žiadne koreniny. Bohužiaľ si presne nepamätám tie časy, ale dlhšie ako 15 min sa to nenechávalo. Budem hľadať na nete, možno to ešte nájdem.
vdaka za vysvetlenie, ale kvoli mne to hladat nemusis, isto to nebudem skusat
www.stejkybejky.cz/hovezi-hanger-steak/hanger-steak.php...
treba citat...
autorka ti dala obrazok, nemozem za to, ze ho redakcia vymazala, snad ti postaci info vyssie
nemyslim, ze je to podbrusnica, tych nazvov je vela, napr. niekto to vola pupok, niekto veverička atd, ale netusim, ako si prisiel na to, ze ho treba pomaly a dlho piect, snad len ti kuchari vedia, co robia, pozri napr. sem, ked uz si teda sam nevies najst:
atd atd atd ...
Internet je plný receptov.
Pekný večer prajem.
Ano ja viem, ze aj na dusenie, ale mne sa to javi skoda, na dusenie pouzivam ine casti hovadziny. Uz kazdy, ako uzna za vhodne. Ta omacka je vyborna, len ju netreba nechat tak velmi zhustnut.
A na tej fotke to vyzerá skvelo...
Musím sa hecnúť a vyskúšať...
Určite to musí chutiť výborne..
Dakujem, budem rada, ak skusis a snad bude chutit.