Hanger steak s teriyaki marinádou fotorecept

afataga - fotkaafataga, 22. apríla 2017
Hanger steak s teriyaki marinádou (fotorecept)
Foto: afataga

Už som sa dlho chystala na túto marinádu, pozerala som viac receptov, aj tu je jeden od @2010, nakoniec som urobila podľa videa, kde varila japonská kuchárka.

2
porcie
10 minút
príprava
3,5 minút
tepelná úprava

Suroviny

60 ml
60 ml (japonský alkoholický nápoj)
60 ml (sladké japonské rýžové víno)
2 KL
1 KL
350 g
1/2 KL
1 KL
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z prvých 5 surovín som urobila marinádu a nechala v nej mäso asi 2 hod, pred tým som ho trochu okorenila. Keď som išla okolo, otočila som ho.

    Hanger steak s teriyaki marinádou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do rúry som si dala vyhriať jenské sklo na 70 °C, ako mi nedávno poradil jeden šikovný kuchár. Na panvicu som dala ozaj len štipku masti a keď bola riadne rozhorúčená, opiekla som mäso z prvej strany 2 min a z druhej 1,5 min, viac sa nedalo, lebo ten cukor začal prihárať. Teraz som vytiahla na linku sklo z rúry a položila som naň mäso a nechala na linke podľa spomenutej rady. Do panvice som vyliala marinádu a redukovala som ju asi 4 min.

    Hanger steak s teriyaki marinádou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Stačilo asi chvíľu menej, lebo mi to strašne zhustlo :-), nabudúce budem vedieť. Na tanieri som mäso posypala hrubou soľou a pažítkou. Chuť vynikajúca.

  4. 4

    A aby som niekoho nesklamala, tak kúsok rozkvitnutej trnky:

    Hanger steak s teriyaki marinádou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu