Kokosová ryža a ružičkový kel

kecemis - fotkakecemis, 28. apríla 2012
Kokosová ryža a ružičkový kel
Foto: kecemis

Po jednej navsteve Indickej restauracie, moja lepsia polovicka sa zalubila do kokosovej ryze. Nuz a co by sme nespravili pre nase lepsie ja.

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Ryza:
1.5 hrnček, hnedá
2 hrnčeky
2 hrnčeky
1/2 KL
1-2 hrnček nesladeny
1 PL
Priloha:
500 g
2 hrnceky
2 hrnceky
2-3 ks
1 KL ,korenie
1 KL
3-4 PL




Postup

  1. 1

    Do hrnca som dal rozohriat dve lyzice oleja. Pridal som ryzu, sol, kokosove mlieko, vodu a struhany kokos. Dobre som vsetko premiesal a privedol do varu. potom stiahnut teplotu na minimum a zakrylsom hrniec prikrivkov. Takto sa to vari priblizne 1 hodinu. V pripade ze pouzijete iny druh ryze ako basmati bielu, alebo inu dlhu ryzu, cas varenia sa moze skratit az na polovicu. My mame radi hnedu basmati ryzu a pretoju tu aj uvadzam. Myslim, teda moje lepsie ja, ze je zdravsia ako ta ostatna. Alechuti skutocne dobre. A takto to vyzera asi po hodine.

    Kokosová ryža a ružičkový kel - obrázok 1
  2. 2

    Ked sa uz blizikoniec, vyskusam ci je ryza uz hotova. Vydlickou urobim v strede dieru, odhrniem ryzu a zistim ci je tam este voda. Ak vsetka voda zmyzla, alebo je len na dne, ryza je hotova. Asi tak ako je vidiet na obrazku, voda uz vsetka vsiakla. V tom pripade, vypnem teplo, ryzu premiesam a neham stat na tej istej teplej platnicke v zakrytom hrnci az do podavania. Takto vydrzi este dlhotepla.

    Kokosová ryža a ružičkový kel - obrázok 2
  3. 3

    Pokial sa robi ryza, pripravil som si ostatne. Ruzickovy kel som rozrezal na polovicky. Hlubiksom narezal asi na dlzke 1 cm aby sa lahsie uvaril.

    Kokosová ryža a ružičkový kel - obrázok 3
  4. 4

    Brokolicu a karfiol som rozobral na ruzicky. Ocistenu cibulu som nakrajal na vacsie kusky. V slanej vriacej vode som nehal ruzickovy kel povarit 2 min a potom som ho preniesol do studenej vody. Po chvili som ho dal na sitko odkvapkat. Potom som to zopakoval aj s karfiolom a brokolivou. Cas varenia som skratil na 1 min.

    Kokosová ryža a ružičkový kel - obrázok 4
  5. 5

    Do vacsej panvici som dal rozpustit maslo.

    Kokosová ryža a ružičkový kel - obrázok 5
  6. 6

    a po rozpusteni som dal cibulu a nehal som ju urobit do sklovita.

    Kokosová ryža a ružičkový kel - obrázok 6
  7. 7

    Pridal som zvysnu zeleninu, osolil, okorenil a posypal mletym curry korenim. Dobre premiesanu zeleninu s cibulov nehame v panvici asi 3 minuty.

    Kokosová ryža a ružičkový kel - obrázok 7
  8. 8

    Potom ak mate panvicu ktora moze ist do rury, sup s nou tam. Ja ju nemam tak som ju preniesol do ineho hrnca a dal do rury predhriatej na 200 stupnov.

    Kokosová ryža a ružičkový kel - obrázok 8
  9. 9

    Po 15 minutach zeleninu vyberiem. Mala by vyzerat asi takto.

    Kokosová ryža a ružičkový kel - obrázok 9
  10. 10

    Pre tych co maju radi aj s masom. Mozeme podavat aj s pecenym kuratom. Kura som marinoval v olivovom oleji zmiesanym s 1 lyzicou sojovej omacky, sol, korenie a rimsky kmin (cumin). ako prilohu som pouzil len ruzickovy kel a salotku, pripravenu ako je uvedene vyzsie.

    Kokosová ryža a ružičkový kel - obrázok 10

Diskusia k receptu

tatranka
Je mi ľúto,ale ja by som tento krásny recept naozaj prijala aj s tým kúskom mäska.Preto som sa tomuto krásnemu receptu potešila z foto č.1O.
adkas
ja kludne aj bez maska:))), ale ani s tym maskom to neznie zle.... urcite by som nepohrdla takymto skvelym papkanickom:)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia