Špagety s chobotnicou fotorecept

afataga - fotkaafataga, 17. januára 2016
Špagety s chobotnicou (fotorecept)
Foto: afataga

Keď som robila chobotnicu, odložila som si do mrazničky uvarené 3 ks chápadla, každé malo asi 10cm a takto som ich využila.

2
porcie
10 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

220 g
150 g
1 PL
1 PL (alebo maslo)
podľa chuti
1 PL
1 ks
3 strúčiky
3 ČL
2 PL (až pri servírovaní)
 (na posypanie)




Postup

  1. 1

    Kamarátkin syn mi doviezol z Talianska také malinké vrecúško spagiet :-), ale sú tenšie, ako majú u nás, tak som strážila uvarenosť, stačilo im 7 min.

    Špagety s chobotnicou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Poprosila som pomocníka, aby mi nakrájal cesnak a chilli (za odmenu dostal polievku), vňať som mala mrazenú, aj mackove maslo mám v mrazničke, rcp. na mackove maslo hladajte u @mijaita

    Špagety s chobotnicou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokrájala som chobotnicu a teraz to už budú fukoty, že až. Do menšieho woku som dala maslo a na rozpálené som dala kúsky chobotnice, stále som ich obracala, len aby sa prehriali, toto som robila asi tak necelú minútu

    Špagety s chobotnicou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som vňať, cesnak a chilli a zas pol minúty premiešala

    Špagety s chobotnicou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vypla som sporák, pridala som soľ, korenie a citr. šťavu a za chvíľočku mackove maslo, kto nemá, dá obyčajné

    Špagety s chobotnicou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď sa roztopilo, pridala som do woku uvarené špagety aj trochu vody z hrnca, kde sa varili, asi tak 3 PL, vrátila som na trochu teplý sporák a snažila som to akosi premiešať, moc to nešlo :-) a následne som servírovala na taniere

    Špagety s chobotnicou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na tanieri som kvapla olivový olej a posypala som isotom, našla som aj také malé chudiatko omrznutej vňate na ozdobu

    Špagety s chobotnicou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

frezia
Vyborne si navarila. My na to pouzivame namiesto masla olivovy olej.
farbuska
chobotonicu áno, medvedí cesnak tiež, tak príležitostne použijem tvoj recept. vďaka.
mijaita
I ja tohle rada, davam si to kdyz je to se sepiovyma spagetama v nejaky rest. Mas to hezky!
zolik
taketo rychle talianske mozem vzdy a vsade. a presne ako pises, su to fukoty, lebo chobotnicky su haklive na cas tepelnej upravy. ( cim dlhsie, tym gumovejsie ) ja osobne uz roky ine cestoviny ako Barilla ani nekupujem :-)
prajem Ti pekny vecer
kakao
@2010 , neboj sa, som viac ok než ty.

PS: Ten bordel na tanieri na úvodnej fotke (tie čierne bodky na okrajoch) je už vyslovene odpudivý.
afataga
dakujem vam ludkovia za pekne slova
@frezia ja olivac na varenie nekupujem a extra virgin sa vraj nema pouzivat pri tepelnej uprave, dala som ho az na hotove jedlo
@mijaita teraz som nemala sepiove cestoviny, malokedy ich maju
@2010 toho chudaka si nevsimaj, nestoji ti za to, nesiaha ti ani po prsty na nohach, asi nikdy nevidel isot a pochybujem, ze aspon vie, co to je, keep smiling :-)
kakao
@afataga , chudák je akurát tak tvoj pes. Inak isot ---UPRAVENÉ REDAKCIOU--- sa sype na jedlo a nie na tanier.
1x kakao
havino
jaj, takéto oné tu!!! zle sa to číta @kakao

ja som jedla dva krát v HR sepiové, tam ich dám, doma nie, neviem sama prečo, chobotnicu som môjmu z misy potiahla, on si pochvaľoval, ale špagety takéto by som kludne zjedla, isot si kde zaobstarala? ked čítam cesminku, kde ju dáva a vždy zabudnem pozrieť ho na nete, špagety také malé vrecko, iba že 5 kg má :-) že?
cesminaz
Mne sa pacia tieto spagety a iste by ochutnali aj moje deti :-) vitaju novinky :-) Ten Isot tomu da urcite dobru "nôtu" ;-) @afataga ved uz prezrad aj ostatnym,ze kde si ten Isot kupila..alebo ti tu Isot papriku doniesol tiez nejaky znamy rovno z Turecka za take male vrecko ,ako tie spagety??!! ;-))
afataga
@havino myslim, ze by si to prezila, veru 5 kg, ako vies? :-)
@cesminaz dakujem a isot mam zas od inej kamosky z Prahy, ale mensie vrecko :-(
dormella
Na vareni se nema pouzivat olivovy olej?? Toto je opravdu velky nesmysl, s prominutim....
afataga
@dormella ja to viem tak, ze existuje aj olivovy olej urceny na varenie, ja ho nekupujem, ale extra virgin je urceny na studenu kuchynu, ak sa mylim, rada sa necham poucit
dormella
V Italii (vubec ve Stredozemi) se pouziva zasadne olivovy extra virgin, naopak, ten "jen" olivovy (obycejny), velice malo, uz proto, ze je rafinovany a prosel chemickou a tepelnou upravou.
kaatka
Mňam,mňam,mňam....kde zohnať takú chobotnicu?:(
afataga
@Kaatka (29.4.2017 16:14)

No veru mnam :-), ja kupujem v Metre, ale v posledno case mavaju aj v Kauflande