Špagety s chobotnicou fotorecept

afataga - fotkaafataga, 17. januára 2016
Špagety s chobotnicou (fotorecept)
Foto: afataga

Keď som robila chobotnicu, odložila som si do mrazničky uvarené 3 ks chápadla, každé malo asi 10cm a takto som ich využila.

2
porcie
10 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

220 g
150 g
1 PL
1 PL (alebo maslo)
podľa chuti
1 PL
1 ks
3 strúčiky
3 ČL
2 PL (až pri servírovaní)
 (na posypanie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kamarátkin syn mi doviezol z Talianska také malinké vrecúško spagiet :-), ale sú tenšie, ako majú u nás, tak som strážila uvarenosť, stačilo im 7 min.

    Špagety s chobotnicou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Poprosila som pomocníka, aby mi nakrájal cesnak a chilli (za odmenu dostal polievku), vňať som mala mrazenú, aj mackove maslo mám v mrazničke, rcp. na mackove maslo hladajte u @mijaita

    Špagety s chobotnicou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokrájala som chobotnicu a teraz to už budú fukoty, že až. Do menšieho woku som dala maslo a na rozpálené som dala kúsky chobotnice, stále som ich obracala, len aby sa prehriali, toto som robila asi tak necelú minútu

    Špagety s chobotnicou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som vňať, cesnak a chilli a zas pol minúty premiešala

    Špagety s chobotnicou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vypla som sporák, pridala som soľ, korenie a citr. šťavu a za chvíľočku mackove maslo, kto nemá, dá obyčajné

    Špagety s chobotnicou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď sa roztopilo, pridala som do woku uvarené špagety aj trochu vody z hrnca, kde sa varili, asi tak 3 PL, vrátila som na trochu teplý sporák a snažila som to akosi premiešať, moc to nešlo :-) a následne som servírovala na taniere

    Špagety s chobotnicou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na tanieri som kvapla olivový olej a posypala som isotom, našla som aj také malé chudiatko omrznutej vňate na ozdobu

    Špagety s chobotnicou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

26 komentárov k receptu
taketo rychle talianske mozem vzdy a vsade. a presne ako pises, su to fukoty, lebo chobotnicky su haklive na cas tepelnej upravy. ( cim dlhsie, tym gumovejsie ) ja osobne uz roky ine cestoviny ako Barilla ani nekupujem :-)
prajem Ti pekny vecer
dakujem vam ludkovia za pekne slova
@frezia ja olivac na varenie nekupujem a extra virgin sa vraj nema pouzivat pri tepelnej uprave, dala som ho az na hotove jedlo
@mijaita teraz som nemala sepiove cestoviny, malokedy ich maju
@2010 toho chudaka si nevsimaj, nestoji ti za to, nesiaha ti ani po prsty na nohach, asi nikdy nevidel isot a pochybujem, ze aspon vie, co to je, keep smiling :-)
jaj, takéto oné tu!!! zle sa to číta @kakao

ja som jedla dva krát v HR sepiové, tam ich dám, doma nie, neviem sama prečo, chobotnicu som môjmu z misy potiahla, on si pochvaľoval, ale špagety takéto by som kludne zjedla, isot si kde zaobstarala? ked čítam cesminku, kde ju dáva a vždy zabudnem pozrieť ho na nete, špagety také malé vrecko, iba že 5 kg má :-) že?
Mne sa pacia tieto spagety a iste by ochutnali aj moje deti :-) vitaju novinky :-) Ten Isot tomu da urcite dobru "nôtu" ;-) @afataga ved uz prezrad aj ostatnym,ze kde si ten Isot kupila..alebo ti tu Isot papriku doniesol tiez nejaky znamy rovno z Turecka za take male vrecko ,ako tie spagety??!! ;-))
V Italii (vubec ve Stredozemi) se pouziva zasadne olivovy extra virgin, naopak, ten "jen" olivovy (obycejny), velice malo, uz proto, ze je rafinovany a prosel chemickou a tepelnou upravou.

Pridaj komentár k receptu: