Foto: sjuz
Jednoduché, a veľmi chutné jedlo. A keby už tak boli nové zemiačky a domáce rajčinky...hmm!
15 minút
príprava
príprava
20 a 20 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
250 g |
|
6 ks |
|
podľa chuti |
|
6 ks neolúpaný |
|
4 vetvičky čerstvý |
|
|
|
|
|
toľko plátkov, koľko kúskov mäsa máme plátky alebo panceta |
|
podľa chuti |
|
5-6 ks |
|
Postup
-
1
Rúru si dáme hriať na 200 st. C. Zemiaky olúpeme, nakrájame pozdĺžne na polovice, a v pekáči zmiešame s olejom, soľou a korením. Pridáme aj očistenú mrkvu a celý nelúpaný cesnak. Vložíme do vyhriatej do rúry na cca 20 minút.
-
2
Kým sa pečie zelenina, mäso nakrájame na kúsky, osolíme, okoreníme a navrch každého položíme vetvičku tymiánu.
-
3
Obalíme prosciuttom. Ja som prepichla špáradlami, aby šunka lepšie držala.
-
4
Pridáme k zemiakom a mrkve, a pomedzi kúsky poukladáme rajčiny, a dáme piecť na ďalších 20 minút.
Diskusia k receptu