
Údená krkovička s hubovou máčankou
Údenú krkovičku dáme na plech a pečieme v rúre pri 160 oC približne 10 až 15 minút....

Losos s citrónovou omáčkou
V miske vyšľaháme žĺtky. Dáme ich nad paru a za stáleho šľahania prilejeme postupne 150 ml...

Bravčové plátky s rascou
Hodí sa príloha aj dusená zelenina ako brokolica, karfiol... alebo podľa chuti. Naservírované som...

Vyprážané kuracie krídelká plnené kuracou pečeňou
Spomenula som si na dobrotu mojej drahej dobrej starej mamy, ktorou ma rozmaznávala v detstve na...

Pie a la hemendex
Tento recept mi nedávno poslala priateľka, neviem odkiaľ ho stiahla. Vyskúšala som ho a celkom...

Kuracie žalúdky na Cabernet Sauvignon, tymiane a údenej paprike
Vnútornosti u nás doma fičia, dnes som pripravila kuracie žalúdky na suchom červenom víne Cabernet Sauvignon,...

Kuracie kúsky na zázvore
... šťavnatá kuracinka so zázvorom, ďumbierom, alebo zázračným koreňom...

Morčacie prsia so sušenými paradajkami
Morčacie prsia prešpikujeme sušenými paradajkami, ochutíme soľou, čiernym korením a dáme piecť asi na 40 minút.

Grilovaná hovädzia sviečkovica s hráškovými a fazuľovými strukmi
Hovädziu sviečkovicu osolíme, okoreníme, grilujeme asi 20 minút – závisí od typu prepečenia, aký...

Prekladané kuracie prsia
Kurac. prsia osolíme, okoreníme a osmažíme na oleji z obidvoch strán. Na spodok plechu...

Ľahké kuracie cacciatore
Parmskú šunku a cibuľu nakrájame na kocky. Šunku opražíme na oleji a vyberieme. Do výpeku...

Plzenský guláš
Netvrdím že je to originálny recept, ale tak to som sa ho naučil od priateľa a...

Hovädzie na mrkve
Jedno z jedál, v ktorom som pospájala suroviny z ázijskej a arabskej kuchyne. Taký...

Kuracie srdiečka na smotane s estragónom
Máme radi vnútornosti, pripravila som kuracie srdiečka na smotane s estragónom a podávala som ich s...

Ossobuco alla milanese s gremoládou a grilovanou polentou
Ossobuco alla milanese je typickým jedlom regiónu Lombardia a mesta Miláno. Jeho pôvod je síce nejasný,...

Taštičky plněné masem
Cesto: Droždí rozdrobíme a zalijeme troškou vlahého mléka, necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme do mísy...

Staroslovanské bravčové rebierko
tento recept som našla v starom časopise, mam ich doma kopec, no a zaujal ma práve prílohou......

Ostrokyslá polievka trochu inak
Trochu som surfoval po nete a nakoniec som sa pokúsil navariť čínsku špecialitu ostrokyslú polievku. Je...

Kotlovina
Kotlovina je ľudové jedlo, ktoré sa pripravuje predovšetkým na podujatiach, kde sa zhromažďuje obrovského množstvo...

Kurací guláš
Kuracie mäso očistíme a pokrájame na kocky. Osolíme a okoreníme a necháme ho chvíľku v chlade odležať....

Slané palačinky plněné masem
Do mísy vlijeme mléko, přidáme sůl a pepř, vajíčko, olej. Metlou promícháme a...

Kuracie prsia plnené plnenou kapiou
Dnes som vyskúšala niečo, nad čím som dávno uvažovala či sa to podarí. Skvele sa všetko vydarilo a je to vynikajúci obed....

Moje plnené kurča
Kurča v akcii kúpite v obchode bežne - a môže to byť dobré riešenie pre rodinný obed,...

Rozmarínové jahňacie rebierka
Jahňací chrbát narežeme na jednotlivé kotletky. Pripravíme marinádu. Olivový olej, čierne korenie, brandy,...

Voňavá krkovička so zemiakmi z jednej panvice
Na prvý pohľad to možno vyzerá ako guláš, ale guláš to naozaj nie je.

Losos s teplým šošovicovým šalátom
Toto jedlo je inšpiráciou z jednej talianskej reštaurácie a kedže recept som nemala, musela som improvizovať....

Kapustníky so slaninkou
Kapustu scedíme, nakrájame najemno. Na masti speníme pokrájanú cibuľu, pridáme údenú slaninu nakrájanú na malé kocky,...

Panenka s pyré z červenej šošovice
Bravčovú panenku očistíme, okoreníme, spolu s bobkovým listom zabalíme do fólie a dáme variť pri...