
Údené bravčové koleno s vínnou omáčkou
Vegetariáni nečítať. Pokiaľ máte radi mäso a víno, tak je to špeciál robený od srdca...

Pide s voňavým mletým mäsom
Na tento recept som natrafila v minulosti v nejakom časopise a je to pecka. Je to...

Kuracie stehná na víne
Opláchnuté kuracie stehná narežeme, osolíme, okoreníme a opečieme na rozohriatom oleji. Mäkké stehienka položíme na...

Košíčky zo štrúdľového cesta s kuracím mäsom a kozím syrom
K fašiangovým chuťovkám patria hlavne sladké šišky a fánky. Ale pri posedení s priateľmi dobre padne aj...

Kuracie prsia v cestíčku
Myslím, že tento recept pochádza z dobrého jedla. Je vhodný na obed, ale aj...

Kuracie mäso na cesnaku s mrkvou
Tento recept som vymyslela, ked som presla na delenu stravu. Zachutil celej rodine.

Zapekaná brokolica
Zapekané jedlá sú rýchle na prípravu a keď je v nich brokolica, niet čo pokaziť.

Dusené dolné morčacie stehná s vínovou omáčkou
Tento recept som objavil na kuchyni Lidla od Romana Paulusa. Vyskúšal som ho a poviem vám, je to vysoký level chutí....

Mäsová roláda so zemiakovými lupienkami
Mleté mäso si v miske okoreníme, pripravíme celofan a roztrieme vrstvu masa na neho poukladáme plátky...

Slivovicový diviak s kôprovou omáčkou
Diviačie stehno očistíme a prešpikujeme slaninkou. Osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list, borievky, ...

Bravčový rezeň so zelerom
Celer má na organismus výborné účinky. Pomáhá diabetikům, snižuje krevní tlak, působí dobře na...

Krevety so špagetami a s paradajkovou omáčkou
Z času na čas má aj našinec právo, zvlášť podložené aktuálnym dôvodom, byť za „lenivého”....

Bačov rezeň
Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. V miske zmiešame bryndzu s opečenou slaninou( na kocky) a...

Sardinková nátierka
Plechovku sardiniek spolu s ostatnými prísadami ľahko premeníte na chutné a rýchle jedlo.

Hovädzie kocky na karameli
Nedeľný obed tento raz z hovädzieho mäsa, ktoré som pripravila na karameli. Ochutila červeným vínom...

Boloňská omáčka
Recept pochádza priamo z Talianska od babky z Kalábrie. Je to tradičné talianske jedlo, koré nechýba...

Údený hovädzí jazyk v šošovici
Hovädzí jazyk uvaríme vo vode do mäkka. Do hrnca pridáme cibuľu, koreňovú zeleninu, bobkový...

Vepřová roláda s olivami
Pečeni (karé, pozn. red. ) rozřízneme tak, aby vznikl plát, přes folii ho...

Rýchlo v hrnci - bravčové plátky
... aj vám sa stalo, že vás navštívili nečakaní hostia a treba niečo teplé na...

Nadstavený kotlíkový guláš
Guláš je jeden z najklasickejších eintopfov, teda aspoň kotlíkový, kam idú aj zemiaky. Tento...

Kuracie satay
Profesionálny kuchár varí kuracie satay (čítaj saté) s medom marinovanými pikantnými kuracími prsami.

Bravčová panenka s tuniakovou omáčkou
Sous-vide je metóda varenia, pri ktorej sa jedlo pripravuje v potravinárskom vrecúšku z PVC, ...

Zelerové karbonátky podľa Kuščika
Kuščik, to je po „vihodňarski“ troška a Troška, Zdeněk, je réžisér a dobrý! Nie...

Amur v eintopfe
Sladkovodná ryba chuťovo podobná kaprovi sa u mňa ocitla naporcovaná na podkovičky. Pripravila som ju netradičným...