Sekaná pečená v závoji fotorecept

afataga - fotkaafataga, 9. marca 2014
Sekaná pečená v závoji (fotorecept)
Foto: afataga

Sekaná trochu inak

8
porcií
30 minút
príprava
115 minút
na 170 °C

Postup

  1. 1

    Rožky som pokrájala, zaliala trochou teplej vody, aby sa napučali, na vychladnuté som dala pomleté mäso, vajcia a všetky koreniny

    Sekaná pečená v závoji (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Riadne som všetko spolu premágala. Na linku som položila závoj, na to som z mäsa urobila akýsi tvar

    Sekaná pečená v závoji (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso som zavinula, dala na pekáč, vedľa dom dala celé strúčky cesnaku a cibuľu pokrájanú na polkolieska, podliala som trochou vody

    Sekaná pečená v závoji (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Piekla som na 170° zakryté 90 min., potom odokryté na 220° asi 25 min.

    Sekaná pečená v závoji (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    My sme mali ako prílohu zemiaky na kyslo

    Sekaná pečená v závoji (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

mijaita
@afataga pouc me, co je to ten zavoj? Sekanou jsem hodne, hodne dlouho nepekla, budu muset napravit. Mas ji krasnou a moc hezke fotky!
kukulienka71
dobrý obed ste mali,krásne fotky!!bravč.čipku zvykneme použiť pri pečení bravč.panenky vcelku,ale aj Afatagino použitie sa mi páči

frezia68
Výborný recept.Tiež som odkukala podobný recept od @evusik.Cel ú panenku som naplnila celou klobásou .Na závoj som rozprestrela mleté mäso a na to plnenú panenku,zatočila.....fajnotky :-)
mijaita
@afataga cesky je to bránice, uz vim co to je. Ale poprve v zivote se setkavam s tim, ze se vyuziva zvireci branice k vareni. Ano, i to je prinos Varechy! Jeste otazka, to se na Slovensku bezne prodava? Musim se u nas u reznika zeptat. A jeste otazka. ma to nejaky vyznam na te sekane, nebo pouze ten, ze lepe drzi tvar?
Kdyby nekdo jako ja nevedel, tak pridavam link presne na tu mriezku
 www.masodomov.sk/polozka/385...

manya
tento závoj - u nás plachtička - používame aj na balenie jaternicovej kaše (na domácej zabíjačke), zapečiem do chrumkava;
medovnicek
krásny recept, krásne fotografie, sekaná je u nás obľúbená, len ešte keby som vedela zohnať ten závoj, keď sme kedysi dávno mávali zabíjačku, tak mamka ho hojne využívala
izabella929
krásne si ju využila...)robila som už aj týmto spôsobom s čepcom...proste krásne vyzerá aj tá vôňa je lákavá...ešte stále mám v mražničke pol kilový kus...musím niečo s ním vymyslieť...
iva63
mali ste fajn obed-:) a recept máš veľmi pekne spracovaný
iwuska
uz sa to tu raz riesilo s tym zavojom. @mijaita , branica to urcite nie je, ale mozno sa tomu tak hovorovo u vas povie, o tom sa nejdem bit :)
afataga
dakujem vam za pochvaly
@kukulienka71 panenku som zas ja neskusala :-)
@frezia68 ja moc nemam rada kombinaciu masa a klobasy, bud jedno alebo druhe, ale dalo by sa skombinovat mlete maso s nemletym
@mijaita uplne bezne to nedostat, ale nasla som jedno masiarstvo, kde to maju a tiez to volaju branica, ale uz tu raz bola okolo toho debata, z anatomickeho hladiska to asi branica nie je, pri tej sekanej to ma vyznam ten, ze to drzi pokope, ale balila som do toho aj kare, mam tu recept, lebo kare je suche a tak sa od toho trochu omasti
@manya urcite aj na to by sa dala pouzit
@medovnicek moja babka, ked robila zabijacku, balila sa do toho zvysna klobasova zmes a potom sa to pieklo, hovorili tomu zajace :-)
@izabella929 nepochybujem, ze nieco dobre spachas :-)
@tiginko ked sa budes vydavat, poslem ti na zavoj :-) len este musis najst toho princa, co ta pobozka :-)
@iva63 dakujem, je to jednoduche
@iwuska mas pravdu, uz sa to tu riesilo, to je tazko, ked vsade to volaju inak
@margaretka28 este aj je, dojdi :-)
1x lianka
hanak
Bravčovú mriežku som kúpil minulý týždeň v jednom žilinskom OD, kde je aj mäsiarstvo. Mám 2 balíčky, do jednej pôjde mleté mäso, do druhej panenka , alebo kare. Vtom mäsiarstve to volajú bránica. U svokry do toho tiež balili klobásové mäso, niekedy to aj priúdili. Bola to fakt bašta. @afataga , vďaka za skvelý RP.
afataga
@lusinkab pozyvam ta :-) dakujem
@hanak asi myslis to iste masiarstvo, kde obcas aj ja kupujem, nie ze mi vsetko vykupis !!! a nemas za co, sak sme krajania :-)
hanak
Áno, presne to mäsiarstvo. Kúpil som dva pekne baličky, zabalene v mikrotenovom sáčku. Mali ešte dosť, neboj! :-))
maggieuriel
Aspoň vidím, čo varíš Ty, tak ako som predpokladala...:-) a aspoň vidím o čom sú tieto diskusie...na štýl "pochváľte ma prosím...vleziem Vám potom do zadku" :-))))))) tak toto Tvoje jedlo je fakt "bomba". Zdravé, výživné, najlepšie z poľského dobrého mäska, všetko pomlieť a grcka je na svete :-)))!)!
1x kakao
hanak
Tak tu jej už môže pomôcť len skutočný najdrahší.
hanak
Aj na to som myslel, len som nemal odvahu to napisat....
hanak
To vies, admini ma uz neraz vymazali:-))))))
klotilda
Najviac sa mi páci slovíčko " premágala". Odkiaľ si ho vybrala ?
kimlo
Kde sa da kupit dobre polske mäso? :-)... inak 5*
maggieuriel
Ste len banda obyčajných úbožiakov...zabávajte sa tu svojimi receptmi a žite tie svoje smutné životy...držím Vám úprimne všetkým palce! :-))))))
safran
plachietka, šatôčka či čipka... myslím, že sa jedná o pohrudnicu
afataga
@hanak odkedy je klobasa neslusne slovo?
@klotilda ja ti ani neviem, vynorilo sa zrazu z tajnych zakuti mozgu :-)
@kimlo spytaj sa maggieuriel, ona ma asi nan dobry zdroj :-) dik
@babkamt dakujem
@maggieuriel to znie ako rozluckova rec, teda ty vies cloveka potesit
@safran neovladam anatomiu prasata az tak podrobne, je to mozne, ale predavaju to pod nazvom branica, hlavne ze vieme o co go
jujoska
nahodou ak sa da z polskeho masa urobit takato fajnota, tak ho idem tusim zhanat. @maggieuriel drzim ti palce, aby si z tej hluposti a nadutosti vyrastla... prepac @afataga nemam jej kam to zelanie napisat, po jej kratkom, ale plodnom ucinkovani na vareche sa hadam odporucala niekde inde rozvirit prach
caterina
@maggieuriel ja teda rozhodne nemam pocit, ze mam smutny zivot ;) a uz aj utekam kupit suroviny na tvoje Motylie kridla...navarim drahemu na veceru...ale pre istotu sa pobalim predtym. Nazyvat tu zeny slepicami je uz trochu silna kava. Ani jedna si taketo titulovanie nezasluzi. Mam rada prostorekych ludi, ktori povedia, co si myslia...Ale nie sprostorekych!
evanaaa
Ja som asi pred mesiacom piekla sekanú, tak ako ty, @afataga , ale môjmu mužovi to nechutilo a povedal, aby som to už nepoužívala, ale aj ja som ju odtrhávala od mäsa. Ináč, ako som už spomínala niekde, a aj pre @mijaita - predáva to fy Makovec, dokonca si myslím, že je to česká, u nás sú v Kauflande. A tieto čipky, (aj u nich tuším bránica), mávajú skoro stále, ja mám dokonca tri doma. Ale aj tak si myslím, že je to bránica - oddeľuje črevá a vôbec vnútornosti a chráni, teda bráni ich.....
afataga
@evanaaa treba to riadne upiect az do hneda, potom je to chrumkave, ale uznavam, ze to nemusi kazdemu chutit, aj ja to kupujem v tom masiarstve co spominas, uz som tu niekde pisala, asi to nie je branica, ale ked si to tak pytas, aspon vedia, co chces :-)