Kuracie stehná na piknik

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 6. marca 2015

Tento nápad som dostala mailom od jednej veľmi dobrej duše. Názov tam mal iný, niečo v zmysle bagety do ruky. Nazvime ho akokoľvek, je Zobraziť celý popisTento nápad som dostala mailom od jednej veľmi dobrej duše. Názov tam mal iný, niečo v zmysle bagety do ruky. Nazvime ho akokoľvek, je to praktické a chutné riešenie jedla "so sebou".

8
porcií
15 minút
príprava
5+15 minút
na 200 °C

Suroviny

8 ks dolné
300 g
podľa chuti
1 ks
0,5 dl
2 PL




Postup

  1. 1

    Kuracie spodné stehná som zbavila kože, umyla, osušila a okorenila. Dajte si korenie podľa vlastného gusta.

    Kuracie stehná na piknik - obrázok 1
  2. 2

    V pôvodnom recepte ich autor trocha predvaril (treba ich dať do vriacej vody, aby ostali čo najviac šťavnaté), ja som zvolila rýchle opečenie na oleji z každej strany. Potom som ich nechala trocha ochladnúť, aby sa mi s nimi lepšie manipulovalo. Až teraz som ich posolila.

    Kuracie stehná na piknik - obrázok 2
  3. 3

    Stehnám som najprv kúskom alobalu obalila "rukoväte".Lístkové cesto vyvaľkané na hrúbku asi 2mm som radličkou pokrájala na pásy široké zhruba 1cm. Týmito pásikmi som obkrúcala každé stehienko ako keby som ho obväzovala. Ukladala som ich na plech s pečiacim papierom, potrela žĺtkom rozmiešaným s mliekom a posypala sezamovými semienkami.

    Kuracie stehná na piknik - obrázok 3
  4. 4

    Rúru som mala vyhriatu na 200°C, piekla som ich kým chytili peknú farbu.

    Kuracie stehná na piknik - obrázok 4
  5. 5

    Podávala som ich na večeru s miešanou zeleninou. Viem si ich predstaviť ako jedlo do práce, na desiatu, pohostenie pre návštevu aj počas nadchádzajúcich sviatkov s čerstvým šalátom ale najviac ako jedlo zabalené do košíka na piknik. Ruky nám ostanú čisté, príbor nebude potrebný ;-)

Diskusia k receptu

brambora
Nádherné... Normálne by som ich ukradla z obrazovky. ;-) otázka: neotacala si ich počas pečenia? Dik.
baka123
paráda! Veľmi pekne to vyzerá, určite dobrý nápad na pohostenie pre návštevu, ale my si to dáme hneď zajtra
dandika1
@kukulienka71 nadhera!!! Vyzeza to velmi pekne ,urcite chutne, foto a postup velmi pekny 5* KK ako obed bude bez alobalu ((priklanam sa k Tvojej verzii tiez opeciem. Vdaka:-)))))
katka78
Aj mne sa ten nápad páči, viem si predstaviť viac možností využitia. Úvodná fotka vyslovene láka nakuknúť. Pekne @kuku.
kukulienka71
@sara8 , pekný koment:-)
@brambora , :-) kradnúť sa nepatrí, veď by som ťa ponúkla. Najprv som niektoré obalené stehná potrela žĺtkom aj zo spodu, reku v polčase ich otočím. Ale ony sa prilepili na papier tak som ďalšie natierala už len zvrchu. Cesto sa upieklo aj odspodu, len bolo plochejšie.
@baka123 , som rada, že si sa tu inšpirovala, nech sa vydaria!
@kecemis , :-DD, pobavil si ma
@dandika1 , veľmi pekné hodnotenie:-)
@katka78 , tak ako píšeš, fantázii sa medze nekladú:-)
Všetkým vám pekne ďakujem, teším sa, že sa recept páči.
marcel83
Spravim, ale nedam listkove cesto, ale pizza cesto. Listkove cesto ma tendenciu sa po zakusnuti sypat - aspon mne.
hubata
Pekne to vyzerá, asi by som upiekla stehienka viac, lebo lístkovému cestu stačí naozaj chvíľočka a mäso môže byť u kosti krvavé, nedopečené. Dobre to vyzerá a ako poznamenal @marcel83 vhodné je použiť aj cesto na pizzu. Dávam päť hviezdičiek a ukladám do KK. Vďaka @kukulienka71.
kukulienka71
@svedka ,:-D, to si celá ty;-) nie, nebolo suché, upeč a uvidíš:-)
@katerin , teší ma
@marcel83 , aj pizzové cesto je dobrá voľba, mne sa lístkové nesypalo, asi preto, že bolo zvnútra vyplnené šťavnatým mäsom.
@hubata , som rada, že sa ti konečne páči aj niečo odomňa:-) Predpripraviť treba tie stehná tak, aby sa po dopečení s cestom naozaj nestalo, že u kosti by bolo surové, preto som dala taký čas tep. úpravy. Pri opekaní som stehná otáčala aj dolu hlavou, nastojáka, aby sa fakt opiekli zo všetkých strán. Cesto asi tým, že bolo plnené, neružovelo okamžite, tak ten čas, kým sa upiekli bude vyhovovať, treba si to ustrážiť, radšej nechať o minútu dlhšie, mäso sa nevysuší, keď je obalené. Aj keď písať časy je ťažko, keď každá rúra inak pečie:-)) páči sa mi táto okrídlená fráza:-D
@pusta , tiež ma to napadlo keď som to videla:-)
Ďakujem vám všetkým, čo ste komentovali a hodnotili
tatranka
No to je krásny recept !!! Ohromne vymyslené! Krásna prezentácia,krásne úvodné foto.5* Nič iné si tento receptík nezaslúži.Už je v kk.
jankavaskova
Aj ja som ich skusila. Na oslavu, mali uspech :-), dakujem za super napad a neveriacim radim skusit, vyborna chut.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia