Foto: kukulienka71
Tento nápad som dostala mailom od jednej veľmi dobrej duše. Názov tam mal iný, niečo v zmysle bagety do ruky. Nazvime ho akokoľvek, je Zobraziť celý popisTento nápad som dostala mailom od jednej veľmi dobrej duše. Názov tam mal iný, niečo v zmysle bagety do ruky. Nazvime ho akokoľvek, je to praktické a chutné riešenie jedla "so sebou".
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Kuracie spodné stehná som zbavila kože, umyla, osušila a okorenila. Dajte si korenie podľa vlastného gusta.
-
2
V pôvodnom recepte ich autor trocha predvaril (treba ich dať do vriacej vody, aby ostali čo najviac šťavnaté), ja som zvolila rýchle opečenie na oleji z každej strany. Potom som ich nechala trocha ochladnúť, aby sa mi s nimi lepšie manipulovalo. Až teraz som ich posolila.
-
3
Stehnám som najprv kúskom alobalu obalila "rukoväte".Lístkové cesto vyvaľkané na hrúbku asi 2mm som radličkou pokrájala na pásy široké zhruba 1cm. Týmito pásikmi som obkrúcala každé stehienko ako keby som ho obväzovala. Ukladala som ich na plech s pečiacim papierom, potrela žĺtkom rozmiešaným s mliekom a posypala sezamovými semienkami.
-
4
Rúru som mala vyhriatu na 200°C, piekla som ich kým chytili peknú farbu.
-
5
Podávala som ich na večeru s miešanou zeleninou. Viem si ich predstaviť ako jedlo do práce, na desiatu, pohostenie pre návštevu aj počas nadchádzajúcich sviatkov s čerstvým šalátom ale najviac ako jedlo zabalené do košíka na piknik. Ruky nám ostanú čisté, príbor nebude potrebný ;-)
@brambora , :-) kradnúť sa nepatrí, veď by som ťa ponúkla. Najprv som niektoré obalené stehná potrela žĺtkom aj zo spodu, reku v polčase ich otočím. Ale ony sa prilepili na papier tak som ďalšie natierala už len zvrchu. Cesto sa upieklo aj odspodu, len bolo plochejšie.
@baka123 , som rada, že si sa tu inšpirovala, nech sa vydaria!
@kecemis , :-DD, pobavil si ma
@dandika1 , veľmi pekné hodnotenie:-)
@katka78 , tak ako píšeš, fantázii sa medze nekladú:-)
Všetkým vám pekne ďakujem, teším sa, že sa recept páči.
*****
@katerin , teší ma
@marcel83 , aj pizzové cesto je dobrá voľba, mne sa lístkové nesypalo, asi preto, že bolo zvnútra vyplnené šťavnatým mäsom.
@hubata , som rada, že sa ti konečne páči aj niečo odomňa:-) Predpripraviť treba tie stehná tak, aby sa po dopečení s cestom naozaj nestalo, že u kosti by bolo surové, preto som dala taký čas tep. úpravy. Pri opekaní som stehná otáčala aj dolu hlavou, nastojáka, aby sa fakt opiekli zo všetkých strán. Cesto asi tým, že bolo plnené, neružovelo okamžite, tak ten čas, kým sa upiekli bude vyhovovať, treba si to ustrážiť, radšej nechať o minútu dlhšie, mäso sa nevysuší, keď je obalené. Aj keď písať časy je ťažko, keď každá rúra inak pečie:-)) páči sa mi táto okrídlená fráza:-D
@pusta , tiež ma to napadlo keď som to videla:-)
Ďakujem vám všetkým, čo ste komentovali a hodnotili
@mariamka , ľahká pomoc: ušetri si alobal a môžeš ocuckávať;-)
@salinka , mám zopár tipov, ale musíš prísť s tými tvarohovými hrebeňmi:-)
@evusik , @tassiedevil , @tatranka , @katkat , @mimit , @jozka2 , @izabella929 , @babkamt , cením si vaše pochvaly, budem rada, ak stehienka upečiete a vyberiete sa do prírody hoci aj medvedí cesnak hľadať:-)
@jankavaskova , no super! som rada, že chutilo, vďaka za milú odozvu a odporúčanie:-)