Vegetky so syrom a s klobásou fotorecept
Foto: patroveckypitrs
Je to taká rýchlovka, k pivu, vinu a trebárs aj k vodke zákusať.
príprava
na 200 °C
Suroviny
300 g |
|
3 PL |
|
250 g |
|
7 PL kvalitné |
|
2 ks údená pikantná domáca |
|
plátky |
|
Na posyp: | |
1 KL |
|
1 KL bez glutamátu Natur |
|
1 KL |
|
Postup
-
1
Do misy dáme múku, maslo zmäknute a strúhanku. Rukou to miesime a postupne prilievame víno. Víno som použil z čiernych ríbezli ročník 2012. Chutnejšie je to z ovocných kvalitných vín. Všetko som to vymiesil a cesto som dal do chladničky na hodinu. Po hodine som to na doske posýpanej múkou vyvaľkal na 7 mm plát.
-
2
Z neho som vykrajoval kolieska tie som dával na suchý plech. Posýpal som ich zmesou na posyp. Na to som dal plátok syra a koliesko klobásky. Potom som plech dal do vyhriatej rúry na 20 minút pri 200 °C.
-
3
Po tejto dobe boli pekne prepečené . Tak som vytiahol z rúry a dal druhy plech. Z tejto dávky mi vyšlo asi 50 kúskov.
-
4
Po vychladnutí môžeme konzumovať. Je to rýchla a dobrá chuťovka. Želám dobrú chuť.
Diskusia k receptu