Galská polievka

bobox - fotkabobox, 27. októbra 2011
Galská polievka
Foto: bobox

Tento recept som dostal od kolegýň v práci. Vyskúšal som ho a trošku upravil na moje chute

4-5
porcie
10 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 ks
1-2 ks podľa chuti
750 g
300 g
400 g ,alebo červená z konzervy
2 ks
2 čl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Údenú šunku dáme do väčšieho hrnca, pridáme bobkové listy a pokrájanú cibuľu a strúčiky cesnaku. Prilejeme 1-1,5 litra vody. Privedieme do varu. Potom znížime teplotu a pod pokrievkou varíme 1 až 1,5 hodiny, kým mäso nezmäkne. Medzi tým si pripravíme kel, ktorý rozoberieme na jednotlivé listy , tie zrolujeme a nakrájame. Očistíme si zemiaky a nakrájame na kocky.

  2. 2

    Uvarené mäso vyberieme a necháme mierne vychladnúť.

  3. 3

    Do vývaru dáme kel a očistené zemiaky nakrájané na kocky, nakrájané mäso, pridáme mletú červenú papriku, soľ, č.korenie, rascu (alebo majorán-kto má čo radšej, môžeme aj vynechať) . Varíme cca 20 minút. Ak sú zemiaky takmer mäkké, pridáme scedenú sterilizovanú fazuľku a dovaríme.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Strukoviny, Polievky, Varené

Diskusia k receptu

baboja
Vyzera to ako celkom dobra mnamka.Uz viem co bude zajtra na obed.Uz je v KK.
sneica
ukladam recept,polievka musi chutit skvele...vyskusam
laurisia
Tá fazuľka je tam zaujímavá - cez týždeň veru vyskúšam :-)
laurisia
Tá fazuľka je tam zaujímavá - cez týždeň veru vyskúšam :-)
helca103
na prvý pohľad zvláštna kombinácia , no vyskúšala som túto polievku a určite uvarím aj inokedy, chutila všetkým :-) dobrá a sýta polievočka.
anaska
Na pohľad veľmi chutná polievka. Kombináciu kel a fazuľa som ešte neochutnala. Vyskúšam.
baculata
kel je po česky kapusta, v slovenčine kapusta je po česky zelí.