Foto: bobox
Tento recept som dostal od kolegýň v práci. Vyskúšal som ho a trošku upravil na moje chute
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Údenú šunku dáme do väčšieho hrnca, pridáme bobkové listy a pokrájanú cibuľu a strúčiky cesnaku. Prilejeme 1-1,5 litra vody. Privedieme do varu. Potom znížime teplotu a pod pokrievkou varíme 1 až 1,5 hodiny, kým mäso nezmäkne. Medzi tým si pripravíme kel, ktorý rozoberieme na jednotlivé listy , tie zrolujeme a nakrájame. Očistíme si zemiaky a nakrájame na kocky.
- 2
Uvarené mäso vyberieme a necháme mierne vychladnúť.
- 3
Do vývaru dáme kel a očistené zemiaky nakrájané na kocky, nakrájané mäso, pridáme mletú červenú papriku, soľ, č.korenie, rascu (alebo majorán-kto má čo radšej, môžeme aj vynechať) . Varíme cca 20 minút. Ak sú zemiaky takmer mäkké, pridáme scedenú sterilizovanú fazuľku a dovaríme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu