Fašiangovníky
Toto jedlo sme si zvyčajne robili počas februára na fašiangy. Keď bola riadna zima a ešte...
Gnocchi s hovädzím ragú
Gnocchi: Zemiaky uvaríme alebo upečieme do mäkka. Ešte zatepla ich ošúpeme a prepasírujeme cez lis na...
Srnčia polievka
Mäso a kosti uvaríme v osolenej vode spolu so zelerom a mrkvou. Vývar precedíme a dochutíme...
Morčacie prsia s kukuricou a červenou fazuľou
Tento recept som našla vo vianočnej Tine z roku 2002, u nás je veľmi obľúbený.
Rodinný poklad - najvianočnejší kapor
Nikdy v živote som nejedla vyprážaného kapra. Vianočný pečený kapor je alfou a omegou našich Vianoc...
Bravčová panenka na zelenom korení so zelenou fazuľkou
Po dlhej dobe sa mi podarilo zazrieť v obchode cele zelené korenie a keďže ja zelené korenie...
Španielske vtáčiky z teľacieho mäsa
Mäso nakrájame cez vlákno na plátky, naklepeme ich do šírky, osolíme, okoreníme a potrieme...
Hríbovo-šampiňónová omáčka – univerzál
Prečo univerzál? Nuž predsa vzhľadom na možnosť voľby variantu prílohy, s ktorou ju budete jesť...
Plnené bravčové rebierko
Nádherný exemplár mladého bravčového rebierka. Uznajte, že som ho v obchode nemohol nechať. Ešte...
Pečené baby kuriatka s bylinkovým maslom, citrónom a bakoňskou slaninou
Baby kuriatko síce nie je lacné, ale je mimoriadne chutné, raz za čas - prečo...
Pstruh lososovitý s brokolicovým pyré
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené růžičky brokolice, osolíme a zalijeme trochou vývaru. Povaříme,...
Rizoto s kuracím mäsom, mrkvou a so šampiňónmi
Očistený cesnak nakrájame nadrobno, cibuľku umyjeme a krájame na kolieska, mrkvu nastrúhame na hrubšie rezance,...
Kuracie stehná na provensálskych bylinách
Pripravíme si marinádu: zmiešame olej, štipku soli, mleté čierne korenie, nasekaný cesnak a provensálske...
Kuracie prsia bez mena
Prečo bez mena? Lebo recept som nasla v mojej pisanke ale bez názvu tak som vyskušala a...
Plnené mäso, ako ho má rád cigánsky primáš
Nadrobno nakrájanú slaninu dobre opečieme, premiešame s cestovinou uvarenou v slanej vode.
Paprika plnená kuracím mäsom
Recept spočíva v jednoduchosti. Kto nerád melie mäso mlynčekom, alebo má tupé nože v ňom recept...
Hovädzie so smotanovo-zeleninovou omáčkou v jednom hrnci
Poznáte pod názvom sviečková na smotane, avšak toto je náš variant a po zjedení ešte dlho...
Malostranské kotlety
Mnozí z vás, kteří mne znají vědí, že se snažím jídlo "dělit" . Možná...
Zo záhrady 2: Plnená cukina
Druhá invázia do záhrady ma presvedčila, že treba sortiment trochu oživiť. V obchode práve vykladali...
Špekáčiky nakladané vo svetlom pive
Pripravíme nálev z prevarenej vody, cukru a octu. Necháme vychladnúť. Potom pridáme cibuľu nakrájanú na mesiačiky, rozdrvený...
Rezne naopak
Tento recept ma naučila moja mamina, ktorá je výborná kuchárka. Patrí k mojim naj. jedlám...
Revúcke (miašaňie) guľky z Bratislavy
Pochádzam z Gemera, u nás doma sa žiadne guľky nevarili, moji rodičia prišli na Gemer...
Pangasius na rasci
Jednoduchý recept na pečenú rybu. Robím takto vianočného kapra, makrely a najnovšie aj pangasa.
Kurací paprikáš s cuketkou a zelerovými stonkami
Som náležite hrdý na pestrosť slovenskej kuchyne, ale i šikovnosť rúk jej nežnejšej, s prepáčedním,...
Grécke kuracie prsia
Limetu velmi velmi starostlivo umyjeme pod tecucou horucou vodou. Ususime a nastruhame si z nej koru....
Kačacie prsia Rose s karamelizovaným pomarančom
Na tento recept som sa chystala už dávnejšie vždy sa mi videlo spojenie vodnej hydiny a ovocia...
Pho Ga
Pho Ga je vietnamská kuracia polievka, ktorú som si zamilovala a jedávam ju takmer každý deň...
Cordon Bleu á la Papa
Toto je obľúbené jedlo môjho ocina. A tak si ho aj sám uvaril. A ja...
Škvarky
Asi pred mesiacom tu bola diskusia o škvarkách. Každý pridal svoj osvedčený recept. Tak som experimentovala a...