Beef stew – hovädzie mäso so zeleninou z pomalého hrnca
Foto: jewishfood
Hovädzie so zeleninou si u nás doma na šábes pripravíme vtedy, keď vieme, že na prípravu budeme mať čas. Na hovädzie mäso
veľmi Zobraziť celý popisHovädzie so zeleninou si u nás doma na šábes pripravíme vtedy, keď vieme, že na prípravu budeme mať čas. Na hovädzie mäso
veľmi rada používam pomalý hrniec (slow cooker). Mäso sa varí viac hodín, ale na nižšej teplote. Uvarené je krásne mäkké
a lahodné. Pripravujem ho vždy večer a celú noc nechám „variť“, dokopy asi 8 - 9 hodín.
Zdroj: www.jewishfood.sk
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
700 – 800 g |
|
2 strúčiky |
|
2 ks |
|
1 ks menšia |
|
2 ks |
|
2 stonky |
|
1 konzerva (alebo paradajkový pretlak) |
|
50 - 100 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Začneme prípravou mäsa. Nakrájame ho na kocky asi 4x4 cm. Môžeme vyrezať tuhšie a mastnejšie časti. Posolíme a okoreníme zo všetkých strán. Obalíme v hladkej múke. Na troške olivového oleja necháme mäso zatiahnuť zo všetkých strán, kým zmení farbu. Takto pripravené ho vložíme do pomalého hrnca.
- 2
Zeleninu očistíme a nakrájame na kúsky. Cesnak rozpučíme. Ak máme lúpané paradajky vcelku, vyberieme ich z konzervy a nakrájame na kúsky.
- 3
Mäso v pomalom hrnci zasypeme nakrájanou mrkvou, stonkovým zelerom, cibuľou a cuketou. Zalejeme nakrájanými lúpanými paradajkami aj so šťavou. Pridáme červené víno, petržlenovú vňať a 2 - 3 bobkové listy.
- 4
Pomalý hrniec nastavíme na high, teda vyššiu teplotu a varíme asi 8 hodín. Používame pokrievku a iba občas premiešame. Ak treba prilejeme trochu vody. Servírujeme so zemiakmi, alebo ryžou, prípadne len tak bez prílohy.
Tiež hovädzie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu