Hovädzie mäso
Hovädzie mäso

Beef stew – hovädzie mäso so zeleninou z pomalého hrnca

jewishfood - fotkajewishfood, 30. marca 2023

Hovädzie so zeleninou si u nás doma na šábes pripravíme vtedy, keď vieme, že na prípravu budeme mať čas. Na hovädzie mäso veľmi Zobraziť celý popisHovädzie so zeleninou si u nás doma na šábes pripravíme vtedy, keď vieme, že na prípravu budeme mať čas. Na hovädzie mäso veľmi rada používam pomalý hrniec (slow cooker). Mäso sa varí viac hodín, ale na nižšej teplote. Uvarené je krásne mäkké a lahodné. Pripravujem ho vždy večer a celú noc nechám „variť“, dokopy asi 8 - 9 hodín.
Zdroj: www.jewishfood.sk

4
porcie
30 minút
príprava
480 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 – 800 g
2 strúčiky
2 ks
1 ks menšia
2 ks
2 stonky
1 konzerva (alebo paradajkový pretlak)
50 - 100 ml




Postup

  1. 1

    Začneme prípravou mäsa. Nakrájame ho na kocky asi 4x4 cm. Môžeme vyrezať tuhšie a mastnejšie časti. Posolíme a okoreníme zo všetkých strán. Obalíme v hladkej múke. Na troške olivového oleja necháme mäso zatiahnuť zo všetkých strán, kým zmení farbu. Takto pripravené ho vložíme do pomalého hrnca.

  2. 2

    Zeleninu očistíme a nakrájame na kúsky. Cesnak rozpučíme. Ak máme lúpané paradajky vcelku, vyberieme ich z konzervy a nakrájame na kúsky.

  3. 3

    Mäso v pomalom hrnci zasypeme nakrájanou mrkvou, stonkovým zelerom, cibuľou a cuketou. Zalejeme nakrájanými lúpanými paradajkami aj so šťavou. Pridáme červené víno, petržlenovú vňať a 2 - 3 bobkové listy.

  4. 4

    Pomalý hrniec nastavíme na high, teda vyššiu teplotu a varíme asi 8 hodín. Používame pokrievku a iba občas premiešame. Ak treba prilejeme trochu vody. Servírujeme so zemiakmi, alebo ryžou, prípadne len tak bez prílohy.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia