Kuracie rizoto na víne

majuska7111 - bez fotkymajuska7111, 31. januára 2013

Môj manžel nemá rád ryžu, ale keďže som mala už týždeň chuť na rizoto, tak som ho predsa pripravila a čuduj sa svete, zjedol Zobraziť celý popisMôj manžel nemá rád ryžu, ale keďže som mala už týždeň chuť na rizoto, tak som ho predsa pripravila a čuduj sa svete, zjedol ho, len sa tak zaprášilo a dokonca si zobral aj do práce. Dúfam, že bude chutiť aj vám :)

4-5
porcie
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks stredne veľká
500 g
350 g - hrášok,mrkva,kukurica
2-3 hrnčeky
asi 1 dl
 alebo kocka




Postup

  1. 1

    Na oleji si zapeníme pokrájanú cibuľku do ružova, pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia, opečieme sprudka, pridáme soľ, mleté čierne korenie, chvíľu opekáme.

  2. 2

    Pridáme vodu, kurací bujón (kto má, môže dať miesto toho vývar - ja som nemala) a podlejeme troškou bieleho vína, podusíme.

  3. 3

    O chvíľu pridáme mrazenú zeleninu, potom ryžu - ja som dala tri šálky ryže - boli sme hladní :) , kto chce, môže dať dve, podľa toho, ako sme hladní, ale potom by som asi volila menej mäsa a zeleniny. Zakryjeme, necháme dusiť a keď vidíme, že voda sa už míňa, ale ryža ešte nie je mäkká, podlejeme ešte vodou. Akonáhle je mäsko, zeleninka a ryža mäkká, môžeme vypnúť. Ja som si postrúhala na vrch korbáčiky - lepšie sa roztekajú a milujem korbáčiky, alebo môžeme použiť klasický eidam alebo kto má aký syr rád. Podávala som s cvikľou, super súaj kyslé uhorky. To už nechám na vašej fantázii. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia