Zapekaný karfiol s mletým mäsom

rolfynka - bez fotkyrolfynka, 2. februára 2013

Recept pochádza z maďarskej televízie a je veľmi chutný. Je to relácia Laci Baciho kuchyňa.

Suroviny

1 ks menší
4 ks
5 dkg
25 dkg
8 dkg
10 dkg
1 ks menšia
3 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    dame si uvarit 3 vajicka na tvrdo, karfiol rozoberieme na ruzicky a uvarim v osolenej vode asi 4 minuty nechame vychladnut. nez nam karfiol vychladne pripravime si besamel/zaprazku z masla muky mlieka a trocha muskatoveho orecha vymastime si s olejom pekacik vysypeme s struhankou apolovicu karfiolu pokrajame na platky dame na dno pekaca a dame nan polovicku besameku a posypeme s polovicou syra do mleteho mesa dame vajce surove korenie sol premiesame a dame na besamel na mesko dame uvarene vajicka pokrajane na kolecka pokracujeme s ukladanim karfiolu a na koniec pride besamel ktrory posypeme syrom a struhankou pecieme vo vyhriatej rure na 80 stupnou 30 minut dobru chut

Recept je zaradený do kategórií:
Morčacie mäso, Maďarská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Varené

Diskusia k receptu

zinnajdha
dobre by bolo, keby boli aj fotky... po prvom prečítaní mám z toho chaos. Chcela by som to upiecť.
evanaaa
Môže byť dobré, viem si predstaviť postup aj bez fotiek, pripomína to lasane, len miesto cestovín je karfiol, ukladám.
pacik
Uvarené, zjedené, veľmi chutné , zišlo by sa opraviť stupne na 180, tých 80 je asi preklep ...