Zapekaný karfiol s mletým mäsom

rolfynka - bez fotkyrolfynka, 2. februára 2013

Recept pochádza z maďarskej televízie a je veľmi chutný. Je to relácia Laci Baciho kuchyňa.

Suroviny

1 ks menší
4 ks
5 dkg
25 dkg
8 dkg
10 dkg
1 ks menšia
3 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    dame si uvarit 3 vajicka na tvrdo, karfiol rozoberieme na ruzicky a uvarim v osolenej vode asi 4 minuty nechame vychladnut. nez nam karfiol vychladne pripravime si besamel/zaprazku z masla muky mlieka a trocha muskatoveho orecha vymastime si s olejom pekacik vysypeme s struhankou apolovicu karfiolu pokrajame na platky dame na dno pekaca a dame nan polovicku besameku a posypeme s polovicou syra do mleteho mesa dame vajce surove korenie sol premiesame a dame na besamel na mesko dame uvarene vajicka pokrajane na kolecka pokracujeme s ukladanim karfiolu a na koniec pride besamel ktrory posypeme syrom a struhankou pecieme vo vyhriatej rure na 80 stupnou 30 minut dobru chut

Recept je zaradený do kategórií:
Morčacie mäso, Maďarská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Varené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
dobre by bolo, keby boli aj fotky... po prvom prečítaní mám z toho chaos. Chcela by som to upiecť.
Môže byť dobré, viem si predstaviť postup aj bez fotiek, pripomína to lasane, len miesto cestovín je karfiol, ukladám.
Uvarené, zjedené, veľmi chutné , zišlo by sa opraviť stupne na 180, tých 80 je asi preklep ...