Foto: sejla
Tento recept patrí k naším obľúbeným u nás doma, pretože každý má najradšej kuracie mäsko. Recept pochádza od mojej švagrinej Marienky, ktorá nás ním Zobraziť celý popisTento recept patrí k naším obľúbeným u nás doma, pretože každý má najradšej kuracie mäsko. Recept pochádza od mojej švagrinej Marienky, ktorá nás ním pohostila na návšteve a od vtedy ho robíme doma už aj my. Takýmto šalátom môžte pohostiť aj nečakanú návštevu keďže sa pripravuje celkom krátko.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Odvaríme cestoviny v slanej vode s trochou oleja.
-
2
Vykostíme celé kurča a narežeme na menšie kocky alebo rezančeky aj s kožkou.
-
3
Mäso pražíme na oleji, počas praženia ho prikryjeme, aby pustilo vlastnú šťavu. Keď je mäso ešte nie celkom opražené, začneme pridávať všetky koreniny. Premiešame a necháme približne minútu pod pokrievkou, a zalejeme vriacou vodou, asi pol litra tak, aby mäso trocha plávalo. Prípadne podľa chuti pridáme koreniny. Nakoniec odstavíme.
-
4
Cestoviny vysypeme do veľkej misky a vlejeme mäso so šťavou, pridáme celú tatársku omáčku, a dobre premiešame. Podľa potreby dochutíme koreninami a soľou.
-
5
Hotový šalát môžme na tanieri prizdobiť zelenou vňaťkou, červenou paprikou a tým, co vám vaša kuchyňa ponúkne. Želám dobrú chuť.
Diskusia k receptu