Kurací šalát s cestovinou

sejla - fotkasejla, 17. októbra 2010
Kurací šalát s cestovinou
Foto: sejla

Tento recept patrí k naším obľúbeným u nás doma, pretože každý má najradšej kuracie mäsko. Recept pochádza od mojej švagrinej Marienky, ktorá nás ním Zobraziť celý popisTento recept patrí k naším obľúbeným u nás doma, pretože každý má najradšej kuracie mäsko. Recept pochádza od mojej švagrinej Marienky, ktorá nás ním pohostila na návšteve a od vtedy ho robíme doma už aj my. Takýmto šalátom môžte pohostiť aj nečakanú návštevu keďže sa pripravuje celkom krátko.

5
porcií
50 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 dcl
podľa potreby  -tekuté
podľa potreby
podľa potreby
1 celý balík




Postup

  1. 1

    Odvaríme cestoviny v slanej vode s trochou oleja.

    Kurací šalát s cestovinou - obrázok 1
  2. 2

    Vykostíme celé kurča a narežeme na menšie kocky alebo rezančeky aj s kožkou.

    Kurací šalát s cestovinou - obrázok 2
  3. 3

    Mäso pražíme na oleji, počas praženia ho prikryjeme, aby pustilo vlastnú šťavu. Keď je mäso ešte nie celkom opražené, začneme pridávať všetky koreniny. Premiešame a necháme približne minútu pod pokrievkou, a zalejeme vriacou vodou, asi pol litra tak, aby mäso trocha plávalo. Prípadne podľa chuti pridáme koreniny. Nakoniec odstavíme.

    Kurací šalát s cestovinou - obrázok 3
  4. 4

    Cestoviny vysypeme do veľkej misky a vlejeme mäso so šťavou, pridáme celú tatársku omáčku, a dobre premiešame. Podľa potreby dochutíme koreninami a soľou.

    Kurací šalát s cestovinou - obrázok 4
  5. 5

    Hotový šalát môžme na tanieri prizdobiť zelenou vňaťkou, červenou paprikou a tým, co vám vaša kuchyňa ponúkne. Želám dobrú chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia