Španielsky vtáčik
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 plátky |
|
3 ks |
|
50 g prerastená |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
3 ks |
|
|
|
300 ml (ideálne hovädzí) |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Celé vajcia rozšľaháme, pridáme nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku, slaninu a a klobásu. Na panvici rozohrejeme trošku oleja a pripravíme z vajíčok, cibuľky, slaniny a klobásy praženicu. Osolíme, okoreníme a na záver pridáme nadrobno nakrájanú uhorku.
- 2
Plátky mäsa naklepeme, natrieme z jednej strany horčicou, naplníme plnkou z praženice a jemne zrolujeme. Rolky môžeme zviazať potravinárskym motúzom alebo ihlicou. Na záver mierne osolíme a okoreníme.
- 3
V hrnci alebo na pekáči rozohrejeme repkový olej a rolky opečieme z každej strany. Mäso sa zatiahne a po uvarení zostane mäkké. Mäso vyberieme, podľa potreby pridáme trochu oleja a orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme 1 PL horčice, mäso vložíme späť do hrnca, podlejeme vývarom a prikryté dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 stupňov.
- 4
Pečieme približne 60 minút, občas mäso skontrolujeme a v prípade potreby ešte podlejeme vývarom. Po upečení šťavu prelejeme do mixéra a rozmixujeme.
- 5
Z mäsa odstránime motúz alebo ihlice, prerežeme ho na polovice a servírujeme so šťavou a dusenou ryžou.
Tiež Španielsky vtáčik:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 3 komentáre