
Krkovička s konfitovaným cesnakom a viedenskou cibuľou
Cibuľa a cesnak sú základom slovenskej gastronómie a neviem si kuchyňu bez nich ani predstaviť. Rád ich pripravujem na rôzne spôsoby. Nielen však ako...

Rybka parená, rybka pečená
Ten môj mi zas doniesol kapra... nie je rybár, len má kamarátov rybárov... tak...

Koložvárska kapusta trochu inak
Tento recept keď vyskušate myslím, že ho zaradíte do svojho jedalníčka, pretože je velmi chutný aj keď...

Šumavská hovädzia pečienka
Pripravené hovädzie mäso prešpikujeme slaninou, osolíme a okoreníme a spoločne s nadrobno pokrájanou cibuľou opražíme na...

Kuracie prsia plnené ricottou a šampiňónmi s aromatickou ryžou
Nenáročné a veľmi chutné jedlo.

Morčacia pečeň so zemiakovými plackami
Robíte zemiakové placky stále rovnako? Skúste trochu ináč a tiež chutne.

Kuracie plátky nadivoko s ľadovým šalátom
Mäso nakrájame na plátky, pridáme jogurt, horčicu, brusnicový kompót, citrónovú šťavu, víno,...

Mäsko marinované v káve, pave zemiaky s balsamico šampiňónmi
Najskôr si pripravíme marinadu:do hrnca dame uvarenú silnú kávu

Sikulská polievka
Z hovädzieho alebo baranieho mäsa pripravíme perkelt a podlejeme ho 1 l vody.

Roláda z hovädzieho pupku na dubákoch
Kúpila som pekný hovädzí pupok, dočítala som sa, že je vhodný na mletie, na...

Farmárske kuracie krídla v leče
Cez víkend som dostala dodávku farmárskej kuraciny a vajíčok. Je to celkom iná chuť mäsa ako...

Pečené mleté mäso
Recept som našla na YT a je podľa Romana Paulusa. Nelíši sa od sekanej, len...

Teľacia sviečkovica na pomarančoch
Teľaciu sviečkovicu očistíme a nakrájame na medailóniky, ktoré jemne na tenko naklepeme. Vytlačíme šťavu z...

Feniklový šalát s kaparami, olivami a pecorinom/poprípade so šunkou
Toto jedlo som jedla u Taliana. Najprv som si myslela, že fenikel teda nič-moc....

Kuracia paella s plodmi mora zo Španielska
Svet na tanieri – takéto varenie nielen zasýti, ale vnesie do kuchyne kus dobrodružného a počas leta aj dovolenkového ducha. Inšpirácie z rôznych končín zemegule prinášajú nové exotické príchute do nášho jedálneho lístka....

Slovenské vtáčiky
Tento recept robili v jednej relácii a keďže sa mi veľmi páčil, rozhodla som sa ho...

Medovo-sezamové kuracie prsia
Jednoduchá príprava a skvelá chuť . Zdroj receptu samozrejme internet.

Zabíjačková jaternička
Na túto kombináciu ma naučila moja veľmi dobrá kamarátka ze záhorá :O)

Kuracie mäso s kešu orieškami
Toto jedlo som si obľúbila na dovolenke v Thajsku. Pri príprave som sa inšpirovala receptom na...

Grilovaná krkovička s pečeným ružičkovým kelom a koňakovou omáčkou
Ak si myslíte, že nemáte radi ružičkový kel, tak si ho skúste spraviť takto...

Smetisko po mojom
Kyslá kapusta a zemiaky idú k sebe a keď pridáte ešte aj nejakú dobrú slaninku a klobásku...

Tom Kha s kuracím mäsom a kokosovým mliekom
Pozrite sa, čo patrí do skutočnej polievky Tom Kha.

Pikantné kuracie krídla
Krídla umyjeme, očistíme a odstránime konce. (nemusíme ja som polovicu odstranila a polovicu nechala pretože mamina ich...

Špagety po čínsky
Kuracie prsia nakrájané na rezance marinujeme asi 2 hodiny v marináde zo sójovej omáčky a oleja.

Rýchle rybie filé zo Sole
Ryba "SOLE" je velmi tenka (taky ploskac) a teda maso z nej je rychlo hotove - max....

Kuraci steak s vínovou-hubovou omáčkou a zemiakmi zapečenou zeleninou
Tie zemiaky so zeleninou sú taká vegetariánska verzia pastierskeho koláču.

Domáce údené klobásky
Mäso bravčové a králičie pomelieme, premiešame, pridáme soľ, mletú červenú papriku, prelisovaný cesnak...

Rukolový šalát s kuracím, hroznom a syrom
Jeden z výdatnejších šalátov : so zeleninovo-rukolovým základom, podávaný s kuracím mäsom na plátky, hroznom...

Krkovička na jarnú očistu
Upozorňujem, že všetky suroviny v tomto recepte sú čisto prírodného charakteru, takže sa tu nevyskytuje...

Plnené kelové listy
Mamina robieva vynikajúci plnený kel v rúre, poliaty bešamelovou omáčkou a niekedy posypaný syrom. Nechala...

Kuracie stehná pečené na smotane
Recept sa šíril mailom a tak som ho vyskúšala. Je to rýchlovka a chuťovo vynikajúce. Môžte si...

Szegedské halászlé
Kaprovi odrežeme hlavu a vyfiletujeme ho. Mäso nakrájame na kocky a odložíme do chladničky. Do...

Ají de gallina
Slepačie prsia varíme vcelku s pórom, šalátovými listami a trochou soli. Po uvarení prsia vyberieme,...

Silvestrovská cesnaková nátierka
Syr a cesnak nastrúhame do misky, premiešame spolu s majonézou a jogurtom alebo smotanou.