Bombová nátierka z údenej makrely fotorecept

egreska - fotkaegreska, 17. marca 2011
Bombová nátierka z údenej makrely (fotorecept)
Foto: egreska

Suroviny

2 filety alebo 1/2 z celej
2 PL čerstvá
100 ml
asi 2 čl steril.
1/2 a kora
asi 2 ks na drobno nakrajana
 štipka
 alebo žemle




Postup

  1. 1

    Makrelu natrhame na väčšie kusky ,pridame vnat,smotanu,korenie,citr.štavu a kôru,chren a dobre premiešame.

    Bombová nátierka z údenej makrely (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jarnú cibulku nakrajame ,ochutíme solou,korením,balsamicom ,olejom a cukrom.Premiešame .

    Bombová nátierka z údenej makrely (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Žemle alebo bagety otoastujeme .

    Bombová nátierka z údenej makrely (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A podávame...

    Bombová nátierka z údenej makrely (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

katull
ta makrela je nejako vykostena????? inak super :-)
frezia68
Robím trocha odlišnú,Tvoja je pestrejšia-vyskúšam.O odkosťovanie nie je problém,vyberiem kostru a postupne odkostím.....:-)
egreska
naozaj s vykostením nie je problem,stačí vybrat chrbticu a potom tam už vela kostí nie je ...ale dostat aj korenené filety,takže kto nevie vykostovat ryby, tak su vhodnejšie..
evas13
Práve teraz mám už očistenú makrelu a veľká škoda, že nemám kyslú smotamu a čo tak dať hustý jogurt? Veľmi ma zaujala. Idem to to pripraviť.
ejta
jóooj škoda že to na mňa nemôže vyskočiť z toho obrázku, dala by som si na raňajky....
evas13
No raňajky sú za sebou a pomazánka bola bombová. Ľahučká, jemne pikantná, ochutená cibuľka tomu dodáva výbornú chuť. Egreska ako vždy na 1*.
bozulka
S tou ochutenou cibuľkou to určite vyskúšam.Ja robievam trošku iné asi 2-3 druhy máme oblúbené,toto bude ďalší.Ďakujem za typ.
tizian1cat
Mam makrelu v chladničke, dnes som 24 hodín "na pánskom", zajtra ju vyskúšam, určite je skvelá..:-)))
lyali
Určite úžasná nátierka. Ukladám :-)
daniela142
Veľmi zaujímavé, takto to nepoznám. My vždy len tak klasicky - vymiešať s maslom a trochu cibuľky. Ale toto vyzerá báječne - vyskúšame.
jahodovelizatko
Fakt bombastická :) Práve si robím už druhý chlebík... Priznám sa, že som do nej pridala trošku masla, aby bola viac nátierkoidná, ale myslím, že kludne mohla byť bez neho :) No.1!
egreska
som rada ,že si si vybrala práve tento receptík :-) teším sa ,že chutilo..