Trilógia cesnakovo-paprikových omáčok
nezávislý šéfkuchár, 23. novembra 2014
Foto: Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 240 °C
Suroviny
3 ks s hrubou dužinou (žltá, tmavozelená, červená) |
|
3 strúčiky |
|
1 zväzok hladkolistá |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
3 ČL |
|
Postup
-
1
Papriku v rúre upečieme pri vysokej teplote tak, aby sa spálila vrchná šupka z papriky, pri teplote 240 °C asi 10 minút. Potom ju horúcu vložíme do vrecka a uzatvoríme, vložíme do chladničky a necháme vychladnúť.
- 2
Po vychladnutí papriku vyberieme a zbavíme vrchnej šupky a jadierok. Ostane len dužina, ktorú zmixujeme a nabalíme na následné chute s cesnakom: Žltá: dužina zo žltej papriky + 1 lyžička mletej kurkumy + 1 lyžička medu + strúčik cesnaku. Zelená: dužina zo zelenej papriky + hladkolistá petržlenová vňať + 1 lyžička medu + strúčik cesnaku. Červená: dužina z červenej papriky + 1 lyžička mletej pálivej papriky + 1 lyžička medu + strúčik cesnaku.
- 3
Všetky tri príchute majú rovnaký postup prípravy. Omáčky sa úžasne hodia k ochuteniu zeleninových jedál, ale aj k pečeným mäsám.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu