Trilógia cesnakovo-paprikových omáčok

Vladimír Morochovič
nezávislý šéfkuchár, 23. novembra 2014
Trilógia cesnakovo-paprikových omáčok
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 240 °C

Suroviny

3 ks s hrubou dužinou (žltá, tmavozelená, červená)
3 strúčiky
1 zväzok hladkolistá
1 ČL
1 ČL
3 ČL




Postup

  1. 1

    Papriku v rúre upečieme pri vysokej teplote tak, aby sa spálila vrchná šupka z papriky, pri teplote 240 °C asi 10 minút. Potom ju horúcu vložíme do vrecka a uzatvoríme, vložíme do chladničky a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Po vychladnutí papriku vyberieme a zbavíme vrchnej šupky a jadierok. Ostane len dužina, ktorú zmixujeme a nabalíme na následné chute s cesnakom: Žltá: dužina zo žltej papriky + 1 lyžička mletej kurkumy + 1 lyžička medu + strúčik cesnaku. Zelená: dužina zo zelenej papriky + hladkolistá petržlenová vňať + 1 lyžička medu + strúčik cesnaku. Červená: dužina z červenej papriky + 1 lyžička mletej pálivej papriky + 1 lyžička medu + strúčik cesnaku.

  3. 3

    Všetky tri príchute majú rovnaký postup prípravy. Omáčky sa úžasne hodia k ochuteniu zeleninových jedál, ale aj k pečeným mäsám.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia