Šalát so špargľou a bezlepkovými ľanovými krutónmi
Foto: novalim
V letných dňoch sa nám žiada niečo ľahké a zdravé... niečo, čo nám dodá veľa vitamínov. Náš špargľový šalát s
bezlepkovými krutónmi z Zobraziť celý popisV letných dňoch sa nám žiada niečo ľahké a zdravé... niečo, čo nám dodá veľa vitamínov. Náš špargľový šalát s
bezlepkovými krutónmi z ľanového chleba LINSI dodá vášmu telu všetko potrebné. Vychutnajte si ho ako prílohu k dobre
ugrilovanému mäsu či rybe alebo len samostatne ako ľahkú večeru. Jeho príprava je nenáročná a rýchla, tak šup do
kuchyne... urobte pre seba a pre svoju rodinu niečo chutné a zdravé.
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
2 bal. (rukola, baby špenát, poľníček...) |
|
1 bal. (mix alebo klíčky) |
|
1 zväzok |
|
8 plátkov |
|
1 malá konzerva |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
|
|
|
|
Na krutóny: | |
1 bal. |
|
2-3 PL |
|
|
|
Na zálievku: | |
1/3 hrnčeka |
|
1/4 hrnčeka |
|
1 ČL |
|
1 PL tekutý |
|
1 strúčik (prelisovaný) |
|
1 hrsť (nasekaná) |
|
1 hrsť (strúhaný) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 200 °C. Chlieb LINSI nakrájame na malé kocky a premiešame s olivovým olejom. Rozložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, osolíme a dáme piecť na 5-10 minút do zlatista. Na zálievku si všetky suroviny rozmixujeme ponorným mixérom.
- 2
Zo špargle odkrojíme konce, očistíme ju a prekrojíme na polovice. Na panvici roztopíme olej s maslom a špargľu za stáleho prehadzovania restujeme do chrumkava približne 3-5 minút. Osolíme ju a okoreníme.
- 3
Šalát rozložíme na taniere, navrstvíme mikrozeleninu, špargľu, bielu fazuľku a poukladáme plátky šunky a krutóny. Nakoniec prelejeme zálievkou.
Tiež Špargľový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu