Špargľový šalát
Špargľový šalát

Šalát so špargľou a bezlepkovými ľanovými krutónmi

novalim - fotkanovalim, 6. júla 2021. Komerčný recept.
Šalát so špargľou a bezlepkovými ľanovými krutónmi
Foto: novalim

V letných dňoch sa nám žiada niečo ľahké a zdravé... niečo, čo nám dodá veľa vitamínov. Náš špargľový šalát s bezlepkovými krutónmi z Zobraziť celý popisV letných dňoch sa nám žiada niečo ľahké a zdravé... niečo, čo nám dodá veľa vitamínov. Náš špargľový šalát s bezlepkovými krutónmi z ľanového chleba LINSI dodá vášmu telu všetko potrebné. Vychutnajte si ho ako prílohu k dobre ugrilovanému mäsu či rybe alebo len samostatne ako ľahkú večeru. Jeho príprava je nenáročná a rýchla, tak šup do kuchyne... urobte pre seba a pre svoju rodinu niečo chutné a zdravé.
Zdroj: www.novalim.sk

4
porcie
15 minút
príprava
5-10 minút
na 200 °C

Suroviny

2 bal. (rukola, baby špenát, poľníček...)
1 bal. (mix alebo klíčky)
1 zväzok
8 plátkov
1 malá konzerva
1 ČL
1 ČL
Na krutóny:
1 bal.
2-3 PL
Na zálievku:
1/3 hrnčeka
1/4 hrnčeka
1 ČL
1 PL tekutý
1 strúčik (prelisovaný)
1 hrsť (nasekaná)
1 hrsť (strúhaný)




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 200 °C. Chlieb LINSI nakrájame na malé kocky a premiešame s olivovým olejom. Rozložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, osolíme a dáme piecť na 5-10 minút do zlatista. Na zálievku si všetky suroviny rozmixujeme ponorným mixérom.

  2. 2

    Zo špargle odkrojíme konce, očistíme ju a prekrojíme na polovice. Na panvici roztopíme olej s maslom a špargľu za stáleho prehadzovania restujeme do chrumkava približne 3-5 minút. Osolíme ju a okoreníme.

  3. 3

    Šalát rozložíme na taniere, navrstvíme mikrozeleninu, špargľu, bielu fazuľku a poukladáme plátky šunky a krutóny. Nakoniec prelejeme zálievkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia