porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky umyjeme, očistíme kefkou a dobre poprepichujeme. Pokvapkáme ich olivovým olejom a dáme piecť do predhriatej rúry. Pečieme, až kým nie sú mäkké. Po upečení ich vyberieme z rúry a necháme trochu vychladnúť. Na spodok hrnca nalejeme 100–200 ml vody a privedieme do varu. Vložíme rozobraté ružičky brokolice bez stoniek a necháme pariť asi 5 minút.
- 2
Na panvici rozohrejeme PL olivového oleja. Prihodíme nakrájanú zelenú cibuľku, prudko osmažíme, pridáme rozdrvený cesnak, premiešame a po minúte odstavíme. Zemiaky rozrežeme po dĺžke. Lyžičkou vydlabeme zo zemiakov striedku a vzniknuté korýtka poukladáme naspäť na pekáč.
- 3
V mixéri rozmixujeme sparenú brokolicu, striedku zo zemiakov, opraženú cibuľku a cesnak a 1/2 pochúťkovej smotany. Osolíme, okoreníme a mixujeme, dokiaľ nám nevznikne bledozelená jednoliata zmes.
- 4
Takto pripravenou brokolicovou penou naplníme zemiakové korýtka a dáme zapiecť na 15–20 minút do rúry.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu