Foto: vikih
Recept je čiastočne inšpirovaný od Jamieho Olivera (http://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/late-summer-tomato-tart). Tu druhú polku som videla len v McDonalde pretože to je asi jediné vegetariánske teplé čo Zobraziť celý popisRecept je čiastočne inšpirovaný od Jamieho Olivera (http://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/late-summer-tomato-tart). Tu druhú polku som videla len v McDonalde pretože to je asi jediné vegetariánske teplé čo tam majú. Torta sa dá mimochodom podávať len samá alebo ako príloha k niečomu inému. Blog verzia: http://vicky-a-jej-knihy.blogspot.sk/2014/04/heslo-dna-hlavne- chrumkavo.html
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Syr: camembert nakrájame na mesiačiky a klasicky obalíme v trojobale. Dáme na plech s pečiacim papierom a pečieme dlho pri vysokej teplote. Ak chcete môžete ich namiesto toho vypražiť alebo opražiť ale nie som si istá či vám zostanú pokope a nerozťečú sa. Takto síce nechytia farbu ale držia tvar a stále sú chutné
-
2
Torta: vystelieme plech lístkovým cestom (buď ho rozdelte na pol alebo len nechajte von pretŕčať).
- 3
Poukladáme naň nakrájané rajčiny a papriku (môžete dať aj inú zeleninu ak sa vám hodí).
- 4
Pokrájame syry (nivu, mozarelu, ... proste čo len chcete a koľko len chcete).
- 5
Zmiešame smotanu s vajíčkom, osolíme a vylejeme na syr a zeleninu.
- 6
Ak ste si odložili polku cesta, tortu prikryte, inak dovnútra zložte pretŕčajúce konce.
- 7
Polejte olivovým olejom, posoľte, pokorente a posypte bazalkou. Dáme piecť dlhšie pri miernej teplote. Na rozdiel od syra má totiž torta tekuté suroviny. Nechajte ho tam dokým nestuhne a aj vtedy radšej počkajte kým trochu vychladne. Na chuti to síce neuberie ale aby ste sa nedivili keď vám z toho bude tiecť pretože všetka tá zelenina a smotana obsahuje dosť vody.
- 8
Podávajte napríklad zo zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu