Pečené hermelínové kúsky z francúzkym slaným koláčom

vikih - fotkavikih, 5. mája 2014
Pečené hermelínové kúsky z francúzkym slaným koláčom
Foto: vikih

Recept je čiastočne inšpirovaný od Jamieho Olivera (http://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/late-summer-tomato-tart). Tu druhú polku som videla len v McDonalde pretože to je asi jediné vegetariánske teplé čo Zobraziť celý popisRecept je čiastočne inšpirovaný od Jamieho Olivera (http://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/late-summer-tomato-tart). Tu druhú polku som videla len v McDonalde pretože to je asi jediné vegetariánske teplé čo tam majú. Torta sa dá mimochodom podávať len samá alebo ako príloha k niečomu inému. Blog verzia: http://vicky-a-jej-knihy.blogspot.sk/2014/04/heslo-dna-hlavne- chrumkavo.html

5
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

Syrové kúsky:
2 - 3 ks
Torta:
1 ks
1 ks
 rôzne druhy
2 ks
1 ks
Ostatné:
Príloha:




Postup

  1. 1

    Syr: camembert nakrájame na mesiačiky a klasicky obalíme v trojobale. Dáme na plech s pečiacim papierom a pečieme dlho pri vysokej teplote. Ak chcete môžete ich namiesto toho vypražiť alebo opražiť ale nie som si istá či vám zostanú pokope a nerozťečú sa. Takto síce nechytia farbu ale držia tvar a stále sú chutné

    Pečené hermelínové kúsky z francúzkym slaným koláčom - obrázok 1
  2. 2

    Torta: vystelieme plech lístkovým cestom (buď ho rozdelte na pol alebo len nechajte von pretŕčať).

  3. 3

    Poukladáme naň nakrájané rajčiny a papriku (môžete dať aj inú zeleninu ak sa vám hodí).

  4. 4

    Pokrájame syry (nivu, mozarelu, ... proste čo len chcete a koľko len chcete).

  5. 5

    Zmiešame smotanu s vajíčkom, osolíme a vylejeme na syr a zeleninu.

  6. 6

    Ak ste si odložili polku cesta, tortu prikryte, inak dovnútra zložte pretŕčajúce konce.

    Pečené hermelínové kúsky z francúzkym slaným koláčom - obrázok 6
  7. 7

    Polejte olivovým olejom, posoľte, pokorente a posypte bazalkou. Dáme piecť dlhšie pri miernej teplote. Na rozdiel od syra má totiž torta tekuté suroviny. Nechajte ho tam dokým nestuhne a aj vtedy radšej počkajte kým trochu vychladne. Na chuti to síce neuberie ale aby ste sa nedivili keď vám z toho bude tiecť pretože všetka tá zelenina a smotana obsahuje dosť vody.

  8. 8

    Podávajte napríklad zo zemiakmi.

    Pečené hermelínové kúsky z francúzkym slaným koláčom - obrázok 8

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia