Zeleninovo-obilninová miešanica Zbojíčka

nonna - fotkanonna, 7. júla 2012

Tento recepis má názov taký, aký má preto, lebo v ňom "zbojníčí" údená slanina. Samozrejme sa dá vynechať a plne nahradiť len maslom, aby Zobraziť celý popisTento recepis má názov taký, aký má preto, lebo v ňom "zbojníčí" údená slanina. Samozrejme sa dá vynechať a plne nahradiť len maslom, aby bolo racionalite učinené "za dosť".

2
porcie
9 minút
príprava
44 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 1/2 PL
100 g
1 ks väčšia
1 ks stredne veľký
1 ks menší
2 ks - strúčiky veľké
2 ks plátky
kúsok
1 KL
2/3 KL
1 ks menší




Postup

  1. 1

    Triticale namočíme na 12 hodín, zlejeme a varíme v novej vode 30 minút. Vodu opäť zlejeme.

  2. 2

    Kapustu nakrájame na veľmi drobno, zemiak a karfiol nastrúhame na hrubšom strúhadle, petržlen pokrájame na drobné kolieska, širšiu časť na kocky.

  3. 3

    Pokrájanú slaninu vyškvaríme /alebo použijeme len maslo, čiže ho dáme viac/, pridáme maslo a na tenké plátky nakrájaný cesnak. Opražíme do zlatista.

  4. 4

    Pridáme všetku zeleninu, okoreníme koreninami a podrveným bobkovým listom, osolíme a dusíme asi 7 minút, až zelenina trochu zmäkne.

  5. 5

    Potom pridáme obilninu, spoločne rozmiešame zohrievame ešte asi 3 minúty.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia