Tento recepis má názov taký, aký má preto, lebo v ňom "zbojníčí" údená slanina. Samozrejme sa dá vynechať a plne nahradiť len maslom, aby Zobraziť celý popisTento recepis má názov taký, aký má preto, lebo v ňom "zbojníčí" údená slanina. Samozrejme sa dá vynechať a plne nahradiť len maslom, aby bolo racionalite učinené "za dosť".
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3 1/2 PL |
|
100 g |
|
1 ks väčšia |
|
1 ks stredne veľký |
|
1 ks menší |
|
2 ks - strúčiky veľké |
|
2 ks plátky |
|
kúsok |
|
1 KL |
|
2/3 KL |
|
1 ks menší |
|
|
Postup
-
1
Triticale namočíme na 12 hodín, zlejeme a varíme v novej vode 30 minút. Vodu opäť zlejeme.
- 2
Kapustu nakrájame na veľmi drobno, zemiak a karfiol nastrúhame na hrubšom strúhadle, petržlen pokrájame na drobné kolieska, širšiu časť na kocky.
- 3
Pokrájanú slaninu vyškvaríme /alebo použijeme len maslo, čiže ho dáme viac/, pridáme maslo a na tenké plátky nakrájaný cesnak. Opražíme do zlatista.
- 4
Pridáme všetku zeleninu, okoreníme koreninami a podrveným bobkovým listom, osolíme a dusíme asi 7 minút, až zelenina trochu zmäkne.
- 5
Potom pridáme obilninu, spoločne rozmiešame zohrievame ešte asi 3 minúty.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu