Špenát so syrom – Paneer sak

00gery - fotka00gery, 19. júla 2010

vegetariánska pochuťka

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

450 g
1 Pl (alebo rastl. olej)
2  čl
1/2  čl
1/4  čl
1/2  čl
3 PL
150  ml
225  g
1 čl
1/2  čl




Postup

  1. 1

    Umyté a odkvapkané špenátové listy nakrájajte na malé kúsky. V hrnci roztopte ghí / prečistené maslo / alebo olej a krátko na ňom osmažte práškové korenie. Potom pridajte nakrájaný špenát s 3 polievkovými lyžicami vody. Prikryte a jemne varte, dokým špenát nezmäkne, asi 10 minút. Potom vmiešajte smotanu a kúsky syra. Pridajte soľ a cukor, dobre zamiešajte a pri tej istej teplote pokračujte vo varení ešte asi 5 minút. Paneer sak podávajte ako hlavné jedlo s ryžou alebo horkými čapatmi , poprípade s obidvoma.

  2. 2

    Ghí- je roztopené a popražené maslo

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia