Zeleninový šalát so zálievkou z jogurtu a arašidového masla fotorecept
Foto: tejaja
Arašidové maslo v zálievke na šalát sa u nás nepoužíva často. Ja ho používam už roky, dodá šalátu špecifickú príchuť.
2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Do misy natrháme šalát, pridáme na kolieska nakrájané reďkovky, na pásiky narezanú papriku, na malé kocky nakrájanú paradajku a olivy. Osolíme, okoreníme a pridáme olej. Opatrne premiešame.
-
2
Mlieko a arašidové maslo dáme do menšieho hrnčeka alebo kastrólika a na slabom plameni za stáleho miešania necháme maslo rozpustiť. Trvá to iba chvíľku. Potom maslo vlejeme do jogurtu a premiešame.
-
3
Na taniere dáme porcie šalátu.
-
4
Prelejeme jogurtovou zálievkou. Nakoniec posypeme nasekanou pažítkou.
Vyskúšajte, keď sa objavilo na našom trhu arašidové maslo, kúpila som ho, ale nechutnalo nám. V takejto podobe do zálievky je však výborné. Môžete zálievku použiť na akýkoľvek zeleninový šalát.