Kornútiky plnené špargľou

Marián Kupec
manažér pre gastro hotela Carmin v Pezinku, 18. decembra 2011
Kornútiky plnené špargľou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
250 g
50 g
2 ks
80 g
2 PL
 na potretie




Postup

  1. 1

    Do vriacej vody pridáme soľ, cukor a nakrájaný citrón. Necháme rozovrieť a vložíme umytú a očistenú špargľu. Povaríme do mäkka a vyberieme do ľadovej vody, aby si špargľa zachovala farbu.

  2. 2

    Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Narežeme ho na pásiky a zavinieme do nich osušenú špargľu.

  3. 3

    Kornútiky kladieme na jemne vymastený plech, potrieme ich vajíčkom, jemne osolíme a pečieme dozlata. Podávame teplé, najlepšie s miešaným listovým šalátom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia