Kornútiky plnené špargľou
Marián Kupec
manažér pre gastro hotela Carmin v Pezinku, 18. decembra 2011
manažér pre gastro hotela Carmin v Pezinku, 18. decembra 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do vriacej vody pridáme soľ, cukor a nakrájaný citrón. Necháme rozovrieť a vložíme umytú a očistenú špargľu. Povaríme do mäkka a vyberieme do ľadovej vody, aby si špargľa zachovala farbu.
- 2
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Narežeme ho na pásiky a zavinieme do nich osušenú špargľu.
- 3
Kornútiky kladieme na jemne vymastený plech, potrieme ich vajíčkom, jemne osolíme a pečieme dozlata. Podávame teplé, najlepšie s miešaným listovým šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu