Zelená misa s kozím syrom
Polníček a baby špenát zmiešame s trochou rozdrvených vlašských orechov, olivovým olejom a olejom z vlašských...
Šalát z grilovanej zeleniny
Komerčný recept<br /> Dokonale ugrilovaná zelenina poteší milovníkov vegetariánskej kuchyne a spolu s Ajvarom od Podravky bude toto...
Hráškovo špenátová polievka
Cibuľu speníme na oleji, pridáme nakrájanú čínsku kapustu, trocha podusíme, pridáme mrazeny hrášok,...
Šalát z lístkov červenej repy
Vedeli ste, že mladé lístky z červenej repy sú jedlé? V kuchyni ich môžete použiť tak...
Bruschetta
Komerčný recept<br />Nečakane vám prišla návšteva a radi by ste im ponúkli niečo rýchle a chutné? Nech...
Tekvicová nátierka na domácom celozrnnom chlebíku
Tekvicu ošúpeme a nakrájame na kocky.
Zemiakový šalát s pivnou zálievkou
Zemiaky uvaríme v šupke. Schladíme v ľadovej vode a ošúpeme. Nakrájame na hrubšie kolieska.
Avokádová nátierka
Vydlabeme dužinu z avokáda, dáme ju do mixéra, pridáme všetky ostatné suroviny a poriadne premixujeme...
Kapustová letná polievka
Moja kolegyňa kdesi nabrala semiačka takej čudnej zeleniny - bezhlavkovej kapusty, keďže nevie čo s ňou,...
Prerobený sójový austrálsky rezeň
Recept je od MUDr. Bukovského, z knihy Recepty na fajn časy - Austrálsky horčicový rezeň,...
Baklažánový dip s pečenými zemiakmi
Skvelý ľahký obed alebo večera. Ideálny na jarné a letné dni. Baklažán obsahuje železo, ...
Zeytinyağlı bamya yemeği (Dusená okra s cícerom a paradajkami)
Samozrejme najlepšie je použiť čerstvú zeleninu, ja som sa potrebovala "zbaviť" zásob, tak som použila...
Plnený grilovaný baklažán
Baklažán umyjeme a pozdĺžne nakrájame na plátky veľké 0, 5 cm. Osolíme a necháme hodinu tzv....
Falošná treska
Táto nátierka je moja najobľúbenejšia. Nie je ťažká na prípravu a veľmi dobre chutí :)
Špenátová dobrotka pre Livi
Tento špenátový nákyp robievam svojmu manželovi (ktorý nemá rád špenát :-) a mojej 21 mesačnej dcérke Olivii....
Uhorky alias kvašáky spod AZ Slnka
Spomienková, aj keď podľa mojeho gusta, no hlavne možností, pripravená lahôdka našej úžasnej babičky...
Špenátovo-tvarohové cannelloni
Cannelloni sú valcový typ cestovín zvyčajne podávané zapečené s náplňou a zakryté omáčkou. Populárnou náplňou sú...
Zeleninový šalát s bylinkami a Lučinou
Raz za čas sa dostanem k poctivým domácim vajíčkam a vtedy ich treba čo najlepšie zúžitkovať...
Fazuľovo-hrášková polievka
Zohrejeme si olej vo veľkom hrnci a jemne si opražíme nakrájaný pór.
Krémová hokkaido (vegan)
Sladučká a liečivá tekvica hokaido podľa knihy Ájurvéda - Léčivá kuchyně (Harish Johari). Možno použiť aj...
Pesto z kapucínky a špenátu
Kapucínku som si zamilovala okamžite. Je nielen chutná, ale aj veľmi zdravá. Keď som...
Kysnutá haruľa
Klasické slovenské jedlo netreba predstavovať. Ponúkam vám recept na inú haruľu, ktorá vám bude zaručene...
Plnená cukina/fotorecept/
Rozkrojenú cukinu vydlabeme, ale vnútro nezahodíme, ale posekáme na drobnejšie v mixery, s ocelovými možmi a...
Zeleninová polievka s fazuľovými haluškami
Očistenú umytú a na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu opražíme spolu s paradajkovým pretlakom na kokosovom oleji...
Tofu s patizónom a zeleninou
Chutné, rýchle, zdravé, vhodné na cestoviny alebo len tak.
Plnená pečená paprika vegan
Toto jedlo zbožňujem, je rýchle na prípravu a aj chuťovo lahodné. Verím, že nejednej...