Polievka z bruška tekvice 2

brigita - bez fotkybrigita, 6. októbra 2010

Ponúkam recept na polievku ako ho poznám ja. Robievala som ho manželovi keď mal vela choesterolu ale som sa nepriznala že nie je masová, nebol by ju jedol.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 alebo cuketa vnútro aj z semenami
40 dg
1
 kúsok

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vybraté vnútro tekvice povarím vo vode /asi 1 liter/15 minúť. Precedím do hrca a pridám nakrájanú zeleninu soľ, korenia cibuľu , poprípade 1 strúčík cesnsku, zelenina musí byť uvarená.Po odstavení pridám maslo a nechám rozpustiť. Zvlášť si vyvarím tenké rezance . Polievka vyzerá ako masová/nedelná/.

  2. 2

    Nepoužívam žiadne bujóny, ak niekto chce nech sa páči, ale zmení to chuť. Kto má veľa cholesterolu a chce sa ho zbaviť ,môže vyskúšať. ja som sa presvedčila .

Diskusia k receptu

evas13
Vyskúšam, čítala som už o tom, len neviem kde a tento recept mám po ruke. Vďaka :)
cvikla
Robievam tuto polievku je naozaj velmi chutna.
cica2
už sa teším keď budú tekvice alebo cukiny, máme radi takéto polievočky a vyskúšam aj podľa tvojho receptu, vďaka:)