Foto: pupava
Zelený koláčisko, chuťovo výborný.
na 200 °C
Suroviny
Základ: | |
150 g |
|
1/2 hrnčeka |
|
2 ks |
|
1 hrnček |
|
10 lístkov |
|
1 ks |
|
1/2 hlavy |
|
Plnka: | |
1 ks |
|
6 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1/2 hrnčeka |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Ovsené vločky zalejeme horúcou vodou a rozmixujeme. Pridáme hrášok, hlávkový šalát, medvedí cesnak, pokrájanú cibuľku a opäť všetko spolu premixujeme. Pridáme mlieko, vajcia a všetko spolu premiešame.
- 2
Najemno nakrájanú cibuľku dáme na trochu oleja, pridáme trochu soli. Zatiaľ si nakrájame šampiňóny na menšie kúsky a pridáme k cibuľke, to isté po chvíli urobíme s paprikou. Keď sú suroviny tak akurát, stiahneme zo sporáka a nasypeme do misky. Pridáme k nim vajíčka a múku.
- 3
Formu srnčí chrbát vystelieme papierom. Na spodok dáme polovicu zelenej hmoty. Dobre rozmiestnime. Potom pridáme plnku zo šampiňónov, taktiež dobre rozmiestnime. A napokon pridáme zvyšok zelenej hmoty.
- 4
Dáme do vopred vyhriatej rúry na 200°C na cca hodinku. Posledných 15 minút som mala nastavený ventilátor a priebežne som so špáradlom kontrolovala, či ešte nie je. Koláč po upečení vyberieme a necháme na vzduchu. Keď vychladne, preklopíme ho. Podávame s rukolou, prípadne inou zeleninkou podľa chuti. A takto vyzerá v "celku" - už je z neho odkrojené :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu