Tekvicový krém

dzejn - fotkadzejn, 10. mája 2014
Tekvicový krém
Foto: dzejn

Ľahký tekvicovo-zázvorový krém.

6
porcií
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks (hokaido)
2 ks
2 ks
3 cm
0,8 l




Postup

  1. 1

    Tekvicu dobre umyjeme a nakrájame na drobné kocky. Na olivovom alebo kokosovom oleji ju opražíme, pridáme nakrájanú mrkvu, soľ,korenie, cesnak a zázvor.

  2. 2

    Keď tekvica sa jemne opečie zo všetkých strán pridáme vývar, ošúpané-nakrájané jablká a varíme do mäkka.

  3. 3

    Na záver všetko spolu rozmixujeme a pridáme trochu tymiánu podľa chuti. Na vrch môžeme nasypať tekvicové semiačka,prípadne pár kvapiek tekvicového oleja.

Diskusia k receptu

marianne
zaujmava kombinacia:tekvica,jablko,zazvor,ale vobec nemusi byt zla..mne sa to paci
safran
Vitaj s prvým receptom, nech sa Ti tu darí a dobre Ti varí :-) krém vyzerá hriešne chutno aj bez tekvicového oleja :-) na chladné dni, ako stvorený
dzejn
Ďakujem Vám, tešia ma Vaše komentáre.
cesminaz
Vyzera to velmi dobre a zdravo ;-) ale nenapisala si,ze k comu sa to podava alebo je ...k comu by to pasovalo? Vdaka za odpoved a vitaj na Vareche :-)
janger
Ja davam do tekvicovej polievky tiez vzdy zazvor, velmi mi to chuti. A inak takmer vsetky tie suroviny, co davas aj ty... Tymian a cesnak nie, nabuduce skusim podla teba. Ja pridavam aj trosku potlcenej rasce. Dobre si navarila :-).
livinka
mňam! ak aj ďalšie tvoje recepty budú takéto lákavé, tak budem tvoj verný fanúšik :)
dzejn
Ďakujem baby za podporu, pridala som ďalšie recepty, dúfam že sa budú páčiť.
Cesminaz, polievočka je pomerne sýta, takže by som ju odporúčala ako ľahkú večeru. Prípadne druhý chod by som zvolila šalát s nejakým kuriatkom na bylinkách.