Foto: dzejn
Ľahký tekvicovo-zázvorový krém.
6
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tekvicu dobre umyjeme a nakrájame na drobné kocky. Na olivovom alebo kokosovom oleji ju opražíme, pridáme nakrájanú mrkvu, soľ,korenie, cesnak a zázvor.
- 2
Keď tekvica sa jemne opečie zo všetkých strán pridáme vývar, ošúpané-nakrájané jablká a varíme do mäkka.
- 3
Na záver všetko spolu rozmixujeme a pridáme trochu tymiánu podľa chuti. Na vrch môžeme nasypať tekvicové semiačka,prípadne pár kvapiek tekvicového oleja.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Cesminaz, polievočka je pomerne sýta, takže by som ju odporúčala ako ľahkú večeru. Prípadne druhý chod by som zvolila šalát s nejakým kuriatkom na bylinkách.