Vrstvené mäso s kalerábom fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 23. mája 2014

Chcela som robiť kaleráby plnené mletým bravčovým mäsom, ale potom som vymyslela jednoduchšiu verziu, chuťovo takú istú, len je menej riadu a myslím, aj Zobraziť celý popisChcela som robiť kaleráby plnené mletým bravčovým mäsom, ale potom som vymyslela jednoduchšiu verziu, chuťovo takú istú, len je menej riadu a myslím, aj menej roboty :-)

4-6
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

650 g
1 ks
1-2 strúčik
0,5 ČL
1 ČL
 na potretie
2 ks
1 ks
4 PL




Postup

  1. 1

    Použila som bravčové pliecko, ktoré som pomlela, pridala surové vajce, soľ a koreniny a pretlačený cesnak. Zmes som poriadne premiešala a pomyselne rozdelila na tri časti.

    Vrstvené mäso s kalerábom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jenskú misu som vymazala bravčovou masťou a utľapkala na jej spodok prvú vrstvu mäsovej zmesy. Na ňu som pokrájala polovicu očistenej cibule a na veľkých slzách strúhadla som postrúhala jeden celý kaleráb, ktorý som potom jemne osolila. Zapla som rúru na 180 °C.

    Vrstvené mäso s kalerábom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokračovala som ďalšou vrstvou mäsa, potom pokrájanou druhou polovicou cibule a druhým kalerábom, zase som osolila. Celé som zakryla poslednou vrstvou mäsovej zmesy a pekne urovnala. Všetky vrstvy počas pečenia pustia šťavu, ktorá sa prepojí do vynikajúcej chuti mäsa a zeleniny. Zakryté som piekla celý čas na 180 °C 40 minút. Ak budete chcieť ako prílohu pečené zemiaky,môžete ich v teplovzdušnej rúre šupnúť na inú poličku, ja som ich dala po 20 minútach pečenia mäsa. Z upečeného vrstveného mäsa opatrne zlejeme šťavu, mala som asi 2,5 dcl. Uvidíte, bude mať vynikajúcu chuť ;-)

    Vrstvené mäso s kalerábom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nechcela som ju zahusťiť Solamylom, ani múkou, tak som pridala prepasírované steril. paradajky a trocha som to celé zredukovala.

    Vrstvené mäso s kalerábom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pred zredukovaním by sa dala použiť aj ako krémová polievka s nastrúhaným syrom, ale bola by to len jedna porcia. Ešte som ju precedila a poliala som ňou každú porciu mäsa na tanieri. K tomuto jedlu sa hodí aj zeleninový šalát, komu ako :-)

    Vrstvené mäso s kalerábom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Viem si predstaviť pred dokončením pečenia posypať mäsovú zmes strúhaným syrom, odkryť a trochu zapiecť, ale tentokrát som bola zvedavá na chuť mäsa s kalerábom. Veľmi mi šmakovalo, dúfam, bude aj vám :-)

    Vrstvené mäso s kalerábom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

babkamt
Chutne si skombinovala mäso so zeleninou. Recept sa mi páči.
safran
Ak si nezapekala syr, urobila si ešte jeden krok pre svoje zdravie, okrem toho, že si kombinovala mäso so zeleninou. Výborný nápad s omáčkou! Krásna fotka určite bude inšpirovať viacerých, aby si toto jedlo pripravili hneď zajtra, vyzerá tak ľahko a sviežo a paradajkový "sósik" len podčiarkol letnú náladu.
kukulienka71
@babkamt , aj ja mám rada kaleráb,s mäsom je trocha sýtejší, zostane nám aj na večeru :-) @safran , milý komentár, skoro ako keď môj manžel komentuje moje jedlo na Fb, on je môj najlepší marketing manager :-)) Ďakujem pekne vám obom, urobili ste mi radosť :-)
mata3636
Tak toto je krásne jedlo. A k tomu studený uhorkový šalát, no mňam
pusta
nádherné prudko jedlé foto, skvelá kombinácia mäsa, kalerábu a výbornej omáčky + syr.
dnes sa to s kalerábom pekne rozbehlo :-)
hodnotím vysoko, chválim!
anina6
perfektne si navarila, veľmi sa mi páči tvoje jedlo. rada si ho vyskúšam.
pusta
aha, prehliadla som, to patrí do polievky :-)
prepáč.
kukulienka71
@pivonka , @frezia68 , je to nekomplikované a pritom chutné, málo tuku, žiadne pridané umelé príchute, len mäso so zeleninou vo vlastnej šťave. Budem rada,ak vyskúšate :-)
svedka
Krasna dobrota,to ja rada taketo :))) Zajtra cestujem domov,nabalim mladych kalerabikov :)
kukulienka71
@svedka , ďakujem :-) šťastnú cestu domov! ešte môžeš ;-) moje planty kalerábikové sa pekne ujali, teším sa na ne tiež :-)
margaretka28
tak toto si dobre vymyslela, mám rada kareláb a takto prekladať by ma nenapadlo, určite by mi to chutilo a preto si recept uložím, aby som nezabudla
havino
no sranda, aká kombinácia, no ale čo by nie, nebránim sa, nenapadlo by ma veru, ale uložím do kolonky mleté mäso, kalerábov vysadených aleluja, tak neskôr vyskúšam, mleté u nás môže byť v každej obmene, pozdáva sa mi recept podľa surovín
denyany
Tak toto je ohromné! Ani nepamätám, kedy som robila plnený kaleráb a toto je k tomu ešte aké pekné! Vďaka za pripomenutie výborného jedla aj za inováciu!:-)
kukulienka71
Vďaka za pochvalu, @denyany :-) určite som to ja nevymyslela, ale je to rýchle a pojme dosť kalerábu, mala som 2 fakt veľké a misa bola len do polovice naplnená, takže na plnú misu sa ujde aj viac.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia