Tekvicové podkovičky v syrovom cestíčku
z hotela Impozant**** vo Valči, 10. októbra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
S tekvicou už nekončíme pri prívarku. V jednom slovku sa totiž skrývajú desiatky odrôd, farieb a chutí z rôznych kútov sveta. Inšpirujú nás k tvorbe stále nových jedál – od chuťoviek až po dezerty.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
800 g (žltá obyčajná) |
|
300 g |
|
800 ml |
|
3 ks |
|
100 g |
|
|
|
|
|
40 g |
|
100 g |
|
800 g |
|
100 g |
|
3 ks |
|
40 g |
|
100 ml |
|
60 g |
|
100 ml |
|
2 g |
|
Postup
-
1
Tekvicu ošúpeme a zbavíme jadierok. Rozkrájame ju na podkovičky, potom osolíme a necháme aspoň 15 minút odležať. Z mlieka, vajca, múky, soli a korenia vymiešame tuhšie (nie tuhé) cestíčko a pridáme nastrúhaný syr. Tekvicové podkovičky obalíme v múke, potom ich obalíme v pripravenom syrovom cestíčku a vyprážame dozlatista.
- 2
Vypražené podkovičky dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre zohriatej na 180 °C asi 15 minút. Mrkvu a zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Vložíme do teplej osolenej vody a varíme domäkka. Uvarené zemiaky s mrkvou scedíme, pridáme zohriate mlieko a vyšľaháme na pyré.
- 3
Čili papričku a očistenú nakrájanú cibuľu urestujeme s rozdrveným novým korením a rozdrveným bobkovým listom. Keď pocítime silnú arómu nového korenia, pridáme worcesterskú a sójovú omáčku. Zmiernime oheň, pridáme kečup, povaríme minútu, pridáme med. Zmes rozmixujeme a prepasírujeme, dochutíme soľou a medom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Bola som tam, poznám ich kuchyňu a možem iba pochváliť. Vsetko tak akurat dochutené a vyber neodolateľný pre gurmánov a papkacov. Nikde sa na sto% vsetko nepodarí, ja by som osobne k tomu volila nejaky zeleninový šalátik. Takto som tekvicu na plechu este nerobila. Vyskúšam, prave mam jednu po ruke.