Tekvicové podkovičky v syrovom cestíčku

Daniel Brida a Jozef Čimbora
z hotela Impozant**** vo Valči, 10. októbra 2016
Tekvicové podkovičky v syrovom cestíčku
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

S tekvicou už nekončíme pri prívarku. V jednom slovku sa totiž skrývajú desiatky odrôd, farieb a chutí z rôznych kútov sveta. Inšpirujú nás k tvorbe stále nových jedál – od chuťoviek až po dezerty.

4
porcie
35 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g (žltá obyčajná)
300 g
800 ml
3 ks
100 g
40 g
100 g
800 g
100 g
3 ks
40 g
100 ml
60 g
100 ml
2 g




Postup

  1. 1

    Tekvicu ošúpeme a zbavíme jadierok. Rozkrájame ju na podkovičky, potom osolíme a necháme aspoň 15 minút odležať. Z mlieka, vajca, múky, soli a korenia vymiešame tuhšie (nie tuhé) cestíčko a pridáme nastrúhaný syr. Tekvicové podkovičky obalíme v múke, potom ich obalíme v pripravenom syrovom cestíčku a vyprážame dozlatista.

  2. 2

    Vypražené podkovičky dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre zohriatej na 180 °C asi 15 minút. Mrkvu a zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Vložíme do teplej osolenej vody a varíme domäkka. Uvarené zemiaky s mrkvou scedíme, pridáme zohriate mlieko a vyšľaháme na pyré.

  3. 3

    Čili papričku a očistenú nakrájanú cibuľu urestujeme s rozdrveným novým korením a rozdrveným bobkovým listom. Keď pocítime silnú arómu nového korenia, pridáme worcesterskú a sójovú omáčku. Zmiernime oheň, pridáme kečup, povaríme minútu, pridáme med. Zmes rozmixujeme a prepasírujeme, dochutíme soľou a medom.

Diskusia k receptu

venusa
@Mirop (10.10.2016 09:48)
Bola som tam, poznám ich kuchyňu a možem iba pochváliť. Vsetko tak akurat dochutené a vyber neodolateľný pre gurmánov a papkacov. Nikde sa na sto% vsetko nepodarí, ja by som osobne k tomu volila nejaky zeleninový šalátik. Takto som tekvicu na plechu este nerobila. Vyskúšam, prave mam jednu po ruke.

zivestriebro
Kečup je skrátka paradajková omáčka. Závisí len od jeho konkrétnej kvality. Takže prečo nie...? Kvôli 100 g si treba zavárať vlastný?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia