Tekvicové podkovičky v syrovom cestíčku

Daniel Brida a Jozef Čimbora
z hotela Impozant**** vo Valči, 10. októbra 2016
Tekvicové podkovičky v syrovom cestíčku
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

S tekvicou už nekončíme pri prívarku. V jednom slovku sa totiž skrývajú desiatky odrôd, farieb a chutí z rôznych kútov sveta. Inšpirujú nás k tvorbe stále nových jedál – od chuťoviek až po dezerty.

4
porcie
35 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g (žltá obyčajná)
300 g
800 ml
3 ks
100 g
40 g
100 g
800 g
100 g
3 ks
40 g
100 ml
60 g
100 ml
2 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tekvicu ošúpeme a zbavíme jadierok. Rozkrájame ju na podkovičky, potom osolíme a necháme aspoň 15 minút odležať. Z mlieka, vajca, múky, soli a korenia vymiešame tuhšie (nie tuhé) cestíčko a pridáme nastrúhaný syr. Tekvicové podkovičky obalíme v múke, potom ich obalíme v pripravenom syrovom cestíčku a vyprážame dozlatista.

  2. 2

    Vypražené podkovičky dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre zohriatej na 180 °C asi 15 minút. Mrkvu a zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Vložíme do teplej osolenej vody a varíme domäkka. Uvarené zemiaky s mrkvou scedíme, pridáme zohriate mlieko a vyšľaháme na pyré.

  3. 3

    Čili papričku a očistenú nakrájanú cibuľu urestujeme s rozdrveným novým korením a rozdrveným bobkovým listom. Keď pocítime silnú arómu nového korenia, pridáme worcesterskú a sójovú omáčku. Zmiernime oheň, pridáme kečup, povaríme minútu, pridáme med. Zmes rozmixujeme a prepasírujeme, dochutíme soľou a medom.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
@Mirop (10.10.2016 09:48)
Bola som tam, poznám ich kuchyňu a možem iba pochváliť. Vsetko tak akurat dochutené a vyber neodolateľný pre gurmánov a papkacov. Nikde sa na sto% vsetko nepodarí, ja by som osobne k tomu volila nejaky zeleninový šalátik. Takto som tekvicu na plechu este nerobila. Vyskúšam, prave mam jednu po ruke.


Pridaj komentár k receptu: