Kebab špízy s Tofu
Veselé jedlo, plné farieb a zeleniny, v kombinácii s Tofu poteší veľkých aj malých....
Chrumkavá špargľa s parmezánom
Špargľu zbavíme drevnatých koncov. Ja som použila na tento recept len cca 5 cm vrcholky špargle,...
Mangalica, ináč povedané fučka
Je to recept od mojej babky a patrí medzi regionálne recepty, lebo sa robí čo...
Žihľavová roláda alebo Zelená je IN!
bola dnes ku Dňu matiek ako predjedlo a neskôr na studenej mise pre hostí spolu so zeleninou...
Kelový list plnený ricottou s mladým listovým šalátom
Kelové listy zblanšírujeme vo vriacej vode alebo na pare, ochladíme a necháme osušiť. Ricottu vyšľaháme...
Paradajková polievka
Do hrnca dame zohriat olej. Pridame rimsku rascu, gulate korenie a nakrajany cesnak. Poprazime...
Rukolový šalát s údeným tuniakom a avokádom
Údený tuniak, v našich obchodoch veľká vzácnosť, je zástupcom jednej z najlepšej úpravy rýb -...
RAW závitky z čínskej kapusty
Opäť výborný recept zo Živej stravy od Anny Hýžovej. S mojimi malými úpravami:-))
Zapekané rezne so špargľou
Umyté a osušené kuracie prsia naklepeme, osolíme a okoreníme. V širšej panvici rozpálime olej a...
Nátierka z opečenej zeleniny
Nátierka z farebných a zdravých ingrediencií, vhodná na rýchlu večeru.
Sójové kocky v sladkokyslej zeleninovej omáčke
Týmto receptom sa chcem pokúsiť omilostiť sójové kocky, ktoré mnohí pokladajú za "špongiovitú hmotu bez chuti"....
Ázijské karfiolové špízy
Opäť sa raz prejavila moja posadnutosť skúsiť niečo nové, či inak......
Dubákové rizoto
Našol mi v leše dakus dubakov, v ľadničke včerajšu ryžu a sáčok mraženej želeniny.
Zemiakové placky s kalerábom
Nedávno na Varechu bol pridaný recept na zemiakové placky bez múky a od vtedy som pár krát...
Tekvicové podkovičky v syrovom cestíčku
S tekvicou už nekončíme pri prívarku. V jednom slovku sa totiž skrývajú desiatky odrôd, farieb a chutí z rôznych kútov sveta....
Univerzálne cestoviny
Tento recept je akoby chutný základ, veľmi dobrý aj sám o sebe, ale pokojne si...
Polievka Pasta e fagioli s mletým mäsom
Pasta e fagioli je tradičné talianske jedlo a v preklade znamená "cestoviny a fazuľa". Táto polievka...
Fazuľa s kyslou kapustou
Fazuľu, ktorú sme vopred namočili, varíme v tej istej vode. Keď je uvarená do...
Zapečené palacinky s paradajkami
Ani už neviem odkiaľ to pochádza, ale rada experimentujem a na základe toho aj toto jedlo...
Kapustový prívarok
Kapustu zbavíme hlúbových častí a pokrájame na rezance. Na masti opražíme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme...
Falošná pizza z karfiolového cesta
Veľmi chutná náhrada za pizzu:) Je to síce skôr zeleninový koláč, ale na názve nezáleží:) Príprava...
Hustá zeleninová polievka - Potage
Rcp som preložil z obalu na koreňovú zeleninu. V podtitulku je odkaz na Brendu Langton, ...
Mrkvová nátierka
Túto nátierku alebo, ak chcete, pomazánku si robím rád na desiatu. Je ľahká a...
Kabak mücver
Kabak mücver sú turecké placky z cukety, mäty piepornej, petržlenovej vňate, , kôpru,...
Biela kapustová polievka
Pripravíme si vývar z kociek zeleninového bujónu pridáme bobkový list a borievky . Zatiaľ si nakrájame kapustu...
Arabský šalát
Tento šalát je podľa mňa veľmi ľahký a chutný. Recept mám od svojej kamarátky Mahy z...
Sviatočná ryba
Kedysi po revolúcii som si kúpila krásnu, kuchársku knihu, čo strana to farebné obrázky lahodiace...
Šalát z červenej repy s mrazeným červeným pomarančom
Recept na netradičný slávnostný šalát pre Varecha. sk pripravil Richard Danis, šéfkuchár reštaurácie UFO watch. taste....
Zapečený baklažán
vo svojom okolí sa často stretávam s otázkou, čo sa dá ešte vymyslieť s baklažánom, ...