Foto: elekra
Aj napriek chorobe, jesť sa musí. Tak som pripravila rýchle a hlavne ľahkostráviteľné jedlo na dnešný obed. Môjmu síce za chvíľu vyhrávali hudci v Zobraziť celý popisAj napriek chorobe, jesť sa musí. Tak som pripravila rýchle a hlavne ľahkostráviteľné jedlo na dnešný obed. Môjmu síce za chvíľu vyhrávali hudci v bruchu, ale pre mňa bol obed skvelý.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Do menšieho plechu som nachystala na kocky pokrájané ošúpané a umyté zemiaky a jednu cukinu, cibuľku som pokrájala na väčšie kúsky. Mrku som pokrájala na kolieska.
-
2
Zmes som mierne posolila, okorenila mletým čiernym korením, drvenou rascou,
-
3
pridala rozdrvený cesnak
-
4
a pokvapkala olejom. Všetko som premiešala, aby sa koreniny dostali všade kde majú byť. Podliala som pohárom vody, zakryla alobalom a dala piecť na 200°C do rozohriatej trúby.
-
5
Po cca 30 minútách som vzala alobal dole a nechala som ešte zmes zapiecť cca 15 minút.
-
6
Porciu na taniery som posypala strúhaným syrom. Osobne mám rada Grana Padano. K tomu jednoduchý šalátik alebo nakladaná cvikla a ľahký obed je hotový. Pre zasýtenie hladošov možno pridať kečup, majonézový alebo smotanový dip. A pre najväčších hladošov aj nejaký ten stejčík alebo prírodný rezník.
Moji milí, zemiaky môžem akokoľvek upravené. Bez nich by som ani nemohla žiť.