Cuketové žemle zo špaldovej múky

mitzyMitzy, 32 ročná žena, 18. mája 2017 18:28
Ďalšie jej recepty »

Cuketové žemle zo špaldovej múkyFoto: mitzy

Chutné doma upečené žemle :)

8
porcií
70 min
príprava
20-30 min
na 190 °C

Suroviny

400 g
200 ml vlažná
2 PL
200 g
1/2 kocky (21 g)
1 ČL
Na potretie:
Na vrch:
Tip na Vianoce: Kúpte si prvú knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Najemno nastrúhame očistenú a umytú cuketu. Do misy pridáme múku, soľ a spolu s nastrúhanou cuketou premiešame. Pridáme vodu, rozdrobené droždie a vypracujeme cesto. Cesto prikryjeme mikrotenovým sáčkom a utierkou. Postavíme na teplé miesto vykysnúť na cca hodinku.

  2. 2

    Keď cesto vykysne, vyložíme ho na pomúčenú dosku a v prípade potreby pomúčime. Vypracujeme kompaktný bochník, ktorý vyváľame ručne na valec. Rozdelíme ho na 8 rovnakych častí nožom. Z nich vypracujeme žemle, ktoré položíme na olejom vytretý a pomúčený plech. Necháme ich vykysnúť ešte 10-15 minút. Potom ich potrieme olejom a posypeme semienkami, soľou a pečieme vo vyhriatej rúre cca 20-30 minút na 190tich stupňov Celzia. Záleží od rúry.

  3. 3

    Po upečeni ich pofŕkame vodou a necháme vychladnúť. Sú sýte a chutné. Dobrú chuť :)

    Cuketové žemle zo špaldovej múky - obrázok 3
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist