Cuketové žemle zo špaldovej múky
Foto: mitzy
Chutné doma upečené žemle :)
porcií
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Najemno nastrúhame očistenú a umytú cuketu. Do misy pridáme múku, soľ a spolu s nastrúhanou cuketou premiešame. Pridáme vodu, rozdrobené droždie a vypracujeme cesto. Cesto prikryjeme mikrotenovým sáčkom a utierkou. Postavíme na teplé miesto vykysnúť na cca hodinku.
- 2
Keď cesto vykysne, vyložíme ho na pomúčenú dosku a v prípade potreby pomúčime. Vypracujeme kompaktný bochník, ktorý vyváľame ručne na valec. Rozdelíme ho na 8 rovnakych častí nožom. Z nich vypracujeme žemle, ktoré položíme na olejom vytretý a pomúčený plech. Necháme ich vykysnúť ešte 10-15 minút. Potom ich potrieme olejom a posypeme semienkami, soľou a pečieme vo vyhriatej rúre cca 20-30 minút na 190tich stupňov Celzia. Záleží od rúry.
- 3
Po upečeni ich pofŕkame vodou a necháme vychladnúť. Sú sýte a chutné. Dobrú chuť :)
Tiež žemle:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
no zo špaldy predsa :-D:-D:-D
@Staflik prepáč: ide tam hladká špaldová múka zn. Ravita - kúpená v Jednote. Prosím @Varecha o doplnenie údaju *hladká*
@Slovnikvzoo :D
Doplnené. Hladká špaldová múka.
Ďakujem :)